Hovudside

Er det trygt å bruke befruktet Potting Soil for grønnsaker?

by Walther

Er det trygt å bruke befruktet Potting Soil for grønnsaker?

Vanligvis befruktet potting mix og gjødslet hagejord selges i butikker er trygge for å heve grønnsaker med mindre annet er angitt på pakningen. For best resultat, bruk hjem hageprodukter for de formål som er angitt på etiketten.

Befruktet Potting Mix


Befruktede potting mix er en lett medium formulert for voksende potteplanter, inkludert grønnsaker og urter. Den inneholder ingredienser for å spre vann, elementer for å holde blanding fra komprimering og gjødsel. Den er ikke egnet for tilsetning til hagejord.

Gjødslet hagejord


Befruktet hagejord er formulert for bruk på bakken i urte eller grønnsakshage. Det skal blandes i like deler med stedlige masser. Den inneholder gjødsel for å opprettholde planter for en viss mengde tid, så vel som kompost for å forbedre jorda

Seed Starter Mix


Seedet start mix er formulert for å plante grønnsaker og urt frø i containere. Når plantene er etablert vil de bli transplantert til en ny beholder, eller til hagen. Det er ikke nok gjødsel i denne blandingen for å opprettholde et anlegg for lang.

Ingredienser av befruktede Potting Mix


Befruktet potting mix inneholder vanligvis Sphagnum torvmose, vermikulitt eller perlitt og makro næringsstoffer: nitrogen, fosfor og kalium. Den bør også inneholde mikronæringsstoffer som vanligvis er til stede i jorden, men må legges til potting blanding. Disse ingrediensene er trygge å bruke med vegetabilsk planter.

Kjemisk gjødsel Safety


Talsmenn på Miljø California har uttrykt bekymring for at kommersielle gjødsel kan inneholde sink, bly og arsen, noe som gjør dem usikre for å heve spiselige planter. Disse gruppene anbefaler å bruke økologiske potting mix og hagejord. University of Florida advarer at gjødsel merket "organisk" kan referere kun til nitrogeninnholdet, ikke de andre materialene.