Hovudside

Hvordan Grow en Forsythia treet

by Walther

Hvordan Grow en Forsythia treet

Det finnes flere varianter av Forsythia, som alle er tunge-blomstrende, fargerike og store busker. Avhengig av type, Forsythia busker vokser best mellom soner 3 og 9 på det amerikanske Department of Agriculture hardførhet skala. Dette betyr at busker kan dyrkes nesten hvor som helst - fra Minnesota og sørlige Alaska til Texas og Florida. Planting og voksende metoder er i hovedsak de samme for alle typer Forsythia; disse medlemmene av oliven familie alle trenger samme omsorg og lignende forhold.

Bruksanvisning


•  Grav et hull dobbelt så bred og dyp som Forsythia plantens rotsystem i en skyggelagt eller bare delvis skyggelagt område av hagen. Forsythias foretrekker direkte fullt sollys, men kan også trives i delvis lys, hvis det er nødvendig. Pass på at hullet er tallerkenformet og litt rubb sidene ved å score.

•  Bland jord fra plantehull med torvmose, bearbeidet husdyrgjødsel eller kompost for å lage en næringsrik plante jord. Dette hjelper Forsythia få best mulig start etter planting.

•  Hold plantens røtter fuktig inntil like før planting og vanne dem litt til høyre før du plasserer anlegget i hullet. Hold planten rett som du etterfylle planting jord inn i hullet, og husk å ikke la noen luftlommer ved siden av røttene. Røtter kan tørke ut og dø hvis i kontakt med luft, selv under bakken. Pat jorda ned litt, men ikke så tett som de planter som løs jord.

•  Vann den Forsythia grundig umiddelbart etter planting. Dette hjelper jorda klamre til røttene og hjelpemidler settling-i prosessen. Holde anlegget vannes jevnlig i løpet tørt vær, men ikke tillate bakken for å bli oversvømt da dette kan føre til rot sykdom.

•  Før Forsythia en gang i året med en god kvalitet rose eller generelt gjødsel. Den beste tiden å gjøre dette på er tidlig på våren eller sommeren.

Tips og advarsler


  • Plante Forsythia på seinvinteren når bakken har myknet litt. De er hardføre planter og gjør best når plantet i løpet av de nongrowth månedene av året.