Hovudside

Lås plukking Teknikker

by Walther

Låser er en eldgammel kunst like gammel som lås og nøkkel selv. Det kommer fra behovet for å få på hva som har blitt stuet bort under lås og nøkkel. Heldigvis for tyven, plukke en lås har alltid vært et spørsmål om tålmodighet og dyktighet. For det uheldig hus, plukking av en lås er en ting du må beskytte seg mot. Men hvis du låser deg ut og ikke har penger for en låsesmed, plukke en lås er en sikker måte å komme inn.

Plukke en Typisk Lock


Å plukke en typisk hjemme lås du trenger en flat, tynn stykke metall som kan slå låsen, og en binders. Sett flatt stykke av metall (som vi vil kalle en låsenøkkel) til den nederste del av nøkkelhullet. Vri den begge veier; uansett hvilken retning har mer fri gi i er det retningen låsen må slå for å bli åpnet. Når du finner ut dette, slår skiftenøkkel i denne retningen før de stopper lås og hold den der.

Binders Route


Det neste trinnet er å finne en binders og unbend det før det er rett. Deretter slår den helt til slutt - ca 1/8 tomme av bindersen - oppover helt på slutten. Dette er ditt verktøy for å plukke låsen. Det vil sette hver vannglass inne i låsen i åpen stilling. Den typiske låsen har en enkel nøkkel som når de settes skyver 4-5 tilholderne til en "låst åpen" stilling. De holder åpent fordi hver vannglass må flyttes en viss høyde for å holde seg i denne posisjonen.

Plukke Lock Åpen


Arbeid bindersen inn i låsen over skiftenøkkel og skyv den helt tilbake til slutten av låsen. Dette er hvor den første vannglass er plassert. Trykk på vannglass opp til du føler at det å låse på plass. Når det er i åpen posisjon, flytter binders frem bare en brøkdel av en tomme, og gjøre det samme for den neste vannglass. Du må jobbe dette opp på en annen høyde for å sette den på plass. Gjør dette for hver enkelt av stiftene, så når de er alle satt på plass, vri nøkkel til å åpne låsen.