Hovudside

Slik fjerner du en flekk fra Carrara Marmor

by Walther

Slik fjerner du en flekk fra Carrara Marmor

Produsert av kalkstein i løpet av kanskje millioner av år, range bruddene i Italias Apuane fjell gi en rik, hvit marmor som er verdenskjent for renhet. Når dyrebare av Michelangelo, som skulpturert mange mesterverk fra Carrara marmor, italienerne fortsatt nyte utseendet av marmor i sine hjem. I Italia, derimot, arr og flekker så lett formidles på Carrara marmor stå som merker av karakter, nesten som et bilde historie. I hjemmet ditt, kan du nyte skjønnheten og eleganse uten merkene med forsiktig omsorg. En grøtomslag - kjøpt eller hjemmelaget - kan ta ut de fleste flekker.

Bruksanvisning


•  Blot opp søl umiddelbart med en myk, ren klut. Unngå å gni stoffet rundt fordi dette faktisk skyver stoffet i marmor, så vel som å spre den i et større område. I stedet, DAB og endre kluter som nødvendig til alt er borte.

•  Undersøke kilden til jord og flekken for å hjelpe deg å finne den mest effektive grøtomslag for flekkfjerning. Se på fargen, plassering og dannelsen av flekken etter ledetråder. En flekk som ser ut som en brun splotch, funnet på kjøkkenet i nærheten av kaffekanne, er trolig en kaffe flekk, for eksempel, mens en rødlig farget flekk i nærheten av en plante container eller metallgjenstand kan være rust.

•  Bland en liten mengde vann - destillert, hvis mulig, for å unngå å legge kjemikalier eller mineraler - med noen dråper mild, pH balansert oppvaskmiddel. Bruk en myk til medium børste til å arbeide på området, tar seg ikke å spre rotet. Sop opp løsningen med en klut og dyppe penselen tilbake i vannet, sette inn igjen og gjenta. Denne behandlingen kan fjerne noen lette flekker hvis de ennå ikke har hatt sjansen til å stille.

•  Bytt til en løsning av en del vann til en del ammoniakk eller en del vann til en del hydrogenperoksyd. Vurdere å legge en sprut av ammoniakk til en peroxide blanding for ekstra rengjøring styrke. Dypp penselen i løsningen, og gjelder for de fargede området, blotting opp og sette inn igjen etter behov. Peroksider fungerer best på organiske flekker som for eksempel mat, sminke og andre gang-levende materialer.

•  Skyll området grundig. Hvis flekken vedvarer, våte området med vann for å blokkere marmor porene, som hjelpemidler flekkfjernings omslag. Du kan finne spesielle marmor omslag i butikken, eller lage din egen, prøver den ene etter den andre av omslag i det som er kjent som en "patch test," inntil man fungerer hvis flekken sammensetning er ukjent.

•  Forbered et grøtomslag for organiske flekker, velge mellom en våt eller pulverbasert grøtomslag. Legg en tykk pute av enten papirhåndklær eller servietter over farget område, enten pre-soaking papiret i rett hydrogen peroxide eller helle peroxide over toppen papiret, for å gjøre en våt grøtomslag. Sjekk for å sikre at du brukte nok peroxide å mette papir og gi marmor nok fuktighet over farget området bare.

•  Lag en tørr grøtomslag for organiske flekker, blande pulver talkum kritt - kalt hvitting - med nok peroksid til å lage en lime. Teksturen skal være tykk og litt klebrig som peanøttsmør. Spre lim over de fargede området med en plastsparkel, ved hjelp av en frakk mye som gelé på brød. Dekk poulticed område med en plast baggie, plastfolie eller søppelpose for å forsegle fuktighet i. Tape kantene med maskering eller duct tape og la det stå for opp til to dager, fjerne når grøtomslag tørker ut og sette inn igjen Hvis flekken ikke går . Den kjemiske arbeider ned i marmor, oppløsning av flekken hvis mulig. Rens og skyll når du er ferdig.

•  Fjern blekk og markør flekker sammen med mange oljebaserte flekker med enten en våt grøtomslag av white spirit eller en tørr grøtomslag hjelp hvitting blandet med metylenklorid. Hell små mengder av metylenklorid inn i pulveret og bland godt, unngå innånding av røyk eller berører den kjemiske under prosessen. En kjemisk i maling tynner samt et industrielt løsemiddel, er metylenklorid en potent materiale og bør brukes judiciously, som en siste utvei for blekk flekker.

•  Unn en jern flekken med en tørr grøtomslag laget fra å blande hvitting, oksalsyre og nok vann til å lage en tykk pasta. Behandle ved taping grøtomslag på plass, slik at det å tørke, med fjerning og skylling for å fullføre. Bruk en kommersiell jern fjerning rengjøringsprodukt, alternativt, etter produsentens anvisninger helt. Begge metodene er harde på Carrara marmor og bør forbli på overflaten så lite tid som mulig. Noen jern faktisk kommer fra innsiden av marmor og behandling kan bare lette flekken.