Hovudside

Hvordan oppdage mugg i hjemmet ditt

by Walther

Hvordan oppdage mugg i hjemmet ditt

Muggsopp innendørs kan ha ulik effekt på de som bor i ditt hjem. Mens noen individer kan være upåvirket, mens andre kan være utsatt for astma, allergi, hodepine, nedsatt konsentrasjon og mer. Hvis giftig svart mold er til stede, effektene er mer alvorlig, selv livstruende. Stoffet kan skade organer, hud og luftveiene. Alvor helsemessige symptomer indikerer et behov for å teste for tilstedeværelse av mugg, det første trinnet i remediating situasjonen.

Syn og lukt


Visuelle inspeksjoner kan gå en lang vei mot å påvise mugg. Følg nesen til kilden av en muggen lukt eller mistenkelig lukt og se nøye på overflater av byggematerialer eller møbler, spesielt hvis et område har lidd flom, lekkasjer eller andre vannskader. Se inni skap, bak gips, rundt baseboards og våtromsinnredning, bak tapet, i kjellere, gjennomsøker områder og loft. Tegn til muggvekst inkluderer cottony, fløyelsaktig, granulat eller læraktige overflater med varierte fargene hvit, grå, brun, svart, gul eller grønn. Mold kan også vises som en misfarging eller beis. Også se etter lekkasjer eller tegn på lekkasjer som flekker, noe som kan tyde på en mold situasjon venter på å skje.

Skjulte Mold


Noen mold infiltrasjon kan ikke oppdages ved visuell inspeksjon. Dette skyldes at formen ofte utvikler seg bak vegger, spesielt i eldre bygninger. I mange tilfeller må veggen være åpnet og testet for å bestemme om formen eksisterer mellom veggene. Mugg kan også være til stede i din homeâ € ™ s luft. Den eneste måten å fastslå om formen er til stede i en slik situasjon, er å teste den luft, enten gjennom en hjemme test kit eller gjennom en profesjonell mugg utbedring selskap. Mold kan også gjemme seg i tepper og hjemme ventilasjonsanlegg.

Hjem Test Kits


Mange forskjellige kilder selge hjemmetestsett som, for en avgift, kan fortelle deg om ditt hjem har mold. Mens disse pakkene har en viss nøyaktighet, de kan ikke fortelle deg nøyaktig kilde til mold infiltrasjon. Disse pakkene er en billig måte å avgjøre om du trenger å ta ytterligere skritt. Typiske kits tillate deg å pensle formen, legg den i en petriskål test kit og vente på at noe skal vokse. Hvis ingenting vokser, er stoffet swabbed ikke mugg. Hvis noe ikke vokser, kan du sende det til et laboratorium utpekt av testsett for verifikasjon. Hvis du allerede vet mugg er i huset, men ønsker å skrive det, kan du bruke en lift tape test kit som lar deg trykke en stripe mot en mistenkt mugg og sende det til et laboratorium for å skrive.

Profesjonell Testing


Den mest definitive måten å finne ut hvilken type mold kan være til stede i hjemmet ditt er gjennom profesjonell testing. Mens metodene kan være lik noen av boks-sett tilgjengelig gjennom internett, disse testmetodene gå utover hjem testing for å ikke bare skrive formen, men bestemme konsentrasjonen. Profesjonell testing omfatter også tolkning av resultatene og kommer med forslag til hvordan å avhjelpe problemet.