Hovudside

Hvordan å gjenoppbygge en Hayward Pool Pump

by Walther

Hvordan å gjenoppbygge en Hayward Pool Pump

Vannforekomster stagnere hvis venstre for lange perioder uten sirkulasjon eller vannføring. Pumper som benyttes i bassenger bidra til å holde vann som strømmer, og sirkulerer til å gi et sunt miljø svømming. Pumper som Hayward pumpen rotere en impeller ved hjelp av en aksling som trekker vann gjennom pumpen. Hayward pumper er konstruert i to hoveddeler som kalles den våte enden og motoren. Den våte ende holder silen og motordelen har skovlhjulet og tetningsanordningen.

Bruksanvisning


•  Plasser firkantet motorhuset på motorakselen. Fest motorhuset til motoren med skruer og en skrutrekker.

•  Sett motorens løpehjul over motorakselen og vri den med klokken for å feste den på plass. Plasser tetningsenhet (keramisk tetning og vår) på akselen og passe den ligger tett opp mot løpehjulet. Skyv pumpens diffusor (plast kjegleformet del) på motorakselen.

•  Sett våt endeparti av pumpen ved siden av motoren og akselseksjonen. Juster de fire skruehullene i ytterkanten av den våte endeseksjon med skruehullene på motordelen. Sett pumpen boltene inn i hullene. Stram hver bolt med en pipenøkkel eller skiftenøkkel til å bli med de to pumpe bitene sammen.

Tips og advarsler


  • Sjekk pumpens løpehjul og lagrene regelmessig for slitasje og skift dem om nødvendig. Erstatte utslitte lagrene og løpehjul øker levetiden på pumpen som helhet.