Hovudside

Hjemmelaget Lavender Vaskemiddel

by Walther

Hjemmelaget Lavender Vaskemiddel

Hjemmelaget vaskerom såpe har eksistert i flere tiår. Det er trygt for bruk i vaskemaskiner, milde på sensitiv hud og koster langt mindre per belastning enn kommersielle vaskemidler. Dessverre, hjemmelaget vaskemiddel inneholder ikke de samme duftstoffene som finnes i mange kommersielle alternativer, som etterlater noen brukere følelsen som deres klær er ikke frisk eller rent nok. Vinne dette problemet og gi klærne en lett og frisk duft ved å gjøre hjemmelaget vaskemiddel med bare et snev av lavendel.

Bruksanvisning


•  Pakk din Fels nafta eller lignende bar såpe en dag i forveien og skjær den i to med en skarp kniv. Sett den på en hard overflate på et tørt og godt ventilert sted. Dette trinnet er nødvendig for å herde såpe før håndtering.

•  Hell 1 1/2 liter vann i et stort lager gryte og kok opp. Senk varmen til middels og la småkoke. Jo mindre vann du bruker tykkere og mer effektiv din vaskemiddel vil bli. Mer vann vil gi en jevnere vaskemiddel.

•  Riv din tørket såpe bruker den største rist på en håndholdt ostehøvel. Hvis såpe smelter eller blir for myk å rive, slå av komfyren og la din såpe tørke i et par timer før du prøver denne oppskriften igjen.

•  Legg inn revet såpe til det kokende vannet og rør med en nonwooden slikkepott til det er helt oppløst. Din vann vil begynne å ta på seg en gooey, tykk følelse som såpe smelter. Slå av brenneren din.

•  Vent to til tre minutter for vann for å avkjøle litt, og deretter overføre til en stor bøtte. Sakte røre i lavendel duft olje, etterfulgt av en kopp hver av boraks og vasking brus. Rør til alle ingrediensene er oppløst og godt blandet.

•  Hell røren i flere små beholdere slik som gamle tøyvaskkategoriene flasker, eller dekke bøtte sikkert. Denne kombinasjonen vil bli tykkere og må omrøres før hver bruk. Bruk en kopp for en middels stor last av klesvask og en 1/2 kopper for store eller svært skittent tøy.

Tips og advarsler


  • La begge halvdeler av din såpe herde en dag i forveien og lagre den andre for din neste gruppe med vaskemiddel. Såpe kan sitte ute i flere måneder og fortsatt kunne brukes i denne oppskriften.
  • For ømfintlige plagg, lage et mildt vaskemiddel ved avkall boraks og tilsette 1/4 kopp shampoo i stedet.
  • Pass på å vaske ostehøvel grundig før slik at det å komme i kontakt med mat. Senke den i kokende vann i ett minutt så lett skrubbing og skylling fjerner sta såperester.