Hovudside

Felles Pea Plant Problemer

by Walther

Felles Pea Plant Problemer

Hvis du vokser erter, du allerede vet at de er blant de enkleste grønnsaker til å vokse. Men de har tre forskjellige problemer, og hvis du ender opp med disse problemene, vil du ha en hard tid å vokse erter som du vil. Arbeider med disse erteplante problemer kan hjelpe deg å ha en sterkere hage og en bedre avkastning for din avling.

Over / Under Vanning


Over- eller under vanning er det vanligste problemet med erteplanter. Du kan fortelle om plantene er over-vannet fordi de vil begynne å se bløt rundt roten områder, og vil etter hvert trekke bort fra skitt helt. Over-vannes erteplanter vil være slapp og mørk grønn. Du kan fortelle om dine erteplanter er under vannet fordi de vil begynne å gulne i kantene og vil se visnet. Organisere vannsystem og sørge for at de erteplanter får riktig mengde vann vil fikse begge disse problemene.

Root Rot


Rot råtne fører bladene å gulne og brun, uavhengig av hvor mye vann du gir dem. Det er forårsaket av en sopp i jorda, og det er ikke noe du kan gjøre for å redde bestemt avling av erter. Hvis erteplanter blir gule og brune, og du trekker dem opp og røttene ser bløt og syke ser, kan du fortelle at du har hatt rot råtne. Den eneste måten å bli kvitt det er å sette erter på en femårs rotasjon og ikke plante erter på samme sted i fem år, før du kan være sikker på at soppen er borte.

Wilt sykdom


Wilt sykdom er lik rotråte ved at den er forårsaket av en sopp. Som rot rot, det er ingen magisk kur for wilt sykdom. Du vet det er wilt sykdom når erteplanter har visnet, og du trekker dem opp og røttene fortsatt ser regelmessig og sunt. Som rot råtne, kan du bare bli kvitt wilt sykdom ved å plante dine erter på et annet sted i fem år, og slik at jorda å kvitte seg med soppen.