Hovudside

Hvordan Kill Stink Bugs på planter

by Walther

Hvordan Kill Stink Bugs på planter

Den brune marmorated stinker bug migrert til USA fra Øst-Asia i 1998 og ble først observert i Allentown, Pennsylvania. Fra 2011 har denne glupske pest spredt seg til 32 stater og er ødeleggende blant jordbruksprodukter og hjem hager. Stinke bug spiser nesten hva som helst, men forårsaker alvorlig skade på tomater, mais, fersken og epler. Den har ingen kjente rovdyr og har en ubehagelig lukt. Andre arter av stinke feil er innfødt til USA og kan også føre til mindre skader på planter. Dessverre, plantevernmidler er ineffektive mot voksen stinke feil. Ødelegge dem for hånd er det beste alternativet tilgjengelig for øyeblikket.

Bruksanvisning


•  Inspiser plantene dine for tegn på stinker bug infestation. Stinke feil har halm-lignende munn som suger saft ut av anbud, saftige frukter og planter, forlater hardt brune flekker. Se etter stinke feil i skumringen, når de er mest aktive. Inspisere undersiden av bladene, samt frukt og stengler. Den brune marmorated stinker bug er 3/4 til 1 cm lang, med en brun rygg og hvite marmorering rundt kantene. Andre stinke feil kan være brun, grønn eller svart, men alle har en trekantet eller skjold-formet magen.

•  Plukk stinke feil utenfor plantene og slippe dem i en bøtte med varmt såpevann. Denne metoden kan ikke appellere til den pysete, men det er tryggere og mer effektiv enn plantevernmidler. Stinker bugs er store, saktegående og ikke hoppe, så fanger dem er enkel.

•  Spray nyklekkede stinke feil med pyrethrin. Pyretrin er en organisk plantevernmidler avledet fra krysantemum planter og er en av de sikreste plantevernmidler tilgjengelig. Selv ineffektiv på hardt skall, voksen stinke feil, slår pyretrin raskt ned og dreper unge, soft-bodied stinker bug nymfer. Se etter nylig klekket stinke feil i August. De små, runde insekter er anerkjent av sine oransje eller røde kropper med sorte tegninger. Finne dem under bakken dekker, ugress eller i skogområder. Følg alle pakken retninger nøye og bruke plantevernmidler på en skyfri, vindstille dag.