Hovudside

Hvordan bruke brannslukkere Effektivt

by Walther

Hvordan bruke brannslukkere Effektivt

Brannslukkere er kanskje den mest pålitelige måten for den gjennomsnittlige person å ta vare på en liten brann i hjemmet. Disse enhetene er fylt med komprimerte slukningsmidler som effektivt reduserer flamme varme og kveles branner. Mens konseptet med å bruke et brannslukningsapparat for å slukke en brann er enkel, er det meget mulig å gjøre små feil i den tiden av panikk. Dessverre, kan en liten feil potensielt føre til tap av en hel hjem, så å ha riktig brannslukningsapparat kunnskap er avgjørende.

Bruksanvisning


•  Fjern pinnen fra brannslukningsapparat håndtaket. Stiften bør ha en liten ring festet som gjør det lett å trekke ut.

•  Ta tak i slangen og peke munnstykket på bunnen av flammene. Flames er hottest på bunnen og gradvis jobbe seg opp, så det er best å angripe det hotteste stedet å effektivt stoppe en brann.

•  Klem brannslukningsapparat håndtaket for å løsne slukkemiddel.

•  Sweep munnstykket fra side til side over flammene, og pass på å holde den rettet mot basen. Fortsett side-til-side-bevegelse inntil brannen er slukket. Gå videre til eventuelle flammer og gjenta prosessen.

Tips og advarsler


  • Hold akronymet "PASS" i tankene når du bruker et brannslukningsapparat: Pin, Aim, Squeeze og Sweep. Disse fire ordene kan komme godt med i en slik stressende situasjon.
  • Les etiketten på apparat for å sikre at det vil fungere på den type brann du står overfor. Klasse A apparater arbeide på branner uten aggressive brennbare; Klasse B apparater arbeide for branner på grunn av gass, olje eller andre brennbare væsker; Klasse C apparater arbeide på elektriske branner; og klasse D apparater jobbe med kjemiske branner. Denne typen brannslukningsapparat er vanligvis finnes bare i laboratorier.