Hovudside

Deep Shade Planter

by Walther

Tilstedeværelsen av store trær i et verksted alltid fører til skyggefulle steder der det er vanskelig for sol-elskende planter til å trives. Skyggefulle områder kan være en utfordring som lett kan overvinnes ved å velge planter som trives i lite lys. Foruten henhold større trær, er skygge også funnet rundt grøfter. Et stort antall av blomstrende stauder, stauder, løker og busker tåler lite lys og er bra for å plante i skyggen.

Liljekonvall


LLily av dalen (Convallaria majalis) er en løvfellende, flerårig plante med en krypende vekst vane. Planten trives i områder med dyp skygge, vokser til en moden høyde på 9 inches med en 1-fot spredning. Liljekonvall er ofte brukt som en blomstrende bunndekke og blomstrer med pigger av duftende, små hvite blomster i slutten av våren og forsommeren. Plant i et fuktig jord vel endret med humus. Påfør mulch til plantene i høst etter at bladene har dødd.

Harts Tongue Fern


Harts tungen bregne (Hjortetunge) er en eviggrønn bregne ideell for dyp skygge. Anlegget har strappy blader som begynner å folde seg ut i løpet av våren. De nye blader vises akkurat som de eldre bladene begynner å dø på senvinteren. Harts tungen bregne vokser til en moden høyde på ca 2 ½ meter med en to-fots spredning. Planten vokser best i en godt drenert, alkalisk jord, men har et moderat nivå av toleranse for nøytrale og sure jordsmonn. Harts tungen bregne er svært følsomme for sterkt lys og reagerer ved en misfarging av bladene.

Wake Robin


Wake robin (Trillium grandiflorum) er en løvfellende, skygge-elskende staude som dyrkes for sine store hvite tre-petaled blomster som stiger over tre store sirkulære mørk-veined blader. Anlegget har en klumping vekst vane og trives i områder med lett til tung skygge. Wake robin er ofte brukt som en følgesvenn planting med andre skygge-elskende planter. Plant i nøytral til syrlig fruktbare, godt drenert jord. Wake Robin planter gjøre det bra når den brukes med bladjord mulch hvert år.