Hovudside

Hvordan Unstick en Door

by Walther

Dørene kan stikke for mange forskjellige grunner-fordi de er gamle, ut av stilling eller på grunn av fuktighet, for eksempel. Før du går på bekostning av å ha døren erstattet, eller ødelegge det ved å prøve å tvinge den åpen, her er noen ting du kan gjøre for å enkelt løse problemet.

Bruksanvisning


•  Hvis døren pinner fordi det har vært utsatt for fuktighet, er det to ting du kan gjøre. Først, bare vente til været er tørrere og døren går tilbake til det normale. Hvis problemet er en du trenger for å løse nå, se hvor døren er stikker. Fjern døren og forsiktig plan stedet som er årsaken til problemet. Være sikker enn du ikke overdrive det, fordi døren til slutt vil gå tilbake til normal når det er mindre fuktighet, og du ønsker ikke stygge hull skal vises.

•  dårlig justert hengsler kan være den skyldige. Ser på hengsler, både på døren og rammen, for å se om de er løse. Hvis det er mulig, stramme dem. Du kan finne at skruen ikke vil stramme fordi hullet er forstørret. Du kan bytte ut skruen med en lengre en, og pass på at hodet er samme størrelse som den du skifter ut.

•  Hvis løse skruer er ikke problemet, det hengsler selv kan trenge justering. Lukk døren og bestemme hvor døren er stikker. I de fleste tilfeller vil et gap vises rett overfor der døren er bindende. Åpne døren, og hammer i en liten mellomlegg mellom hengselet og dørkarmen på den motsatte enden av problemet, hvis det er langs siden av døren. Hvis døren stikker på toppen eller bunnen, Velg hengsel lengst bort fra problemområdet.

•  Hvis døren stikker fordi rammen er feiljustert, har du noen alternativer. Prøv å sette et stykke tre mot dørkarmen der det stikker og gir den en god klask med en hammer. Rammen kan bare bevege seg nok til å løse problemet. Hvis det ikke fungerer, kan du vurdere å bruke et fly hvor døren er ujevn. Vær forsiktig så du ikke å plane for mye eller døren vil være ujevn.