Hovudside

Tips om Økende en Pumpkin Seed

by Walther

Tips om Økende en Pumpkin Seed

En lubben, lys oransje gresskar gjør en tilfredsstillende syn for vegetabilske gartnere. Selv om tradisjonelt forbundet med Halloween, skaper dette store vinter squash velsmakende supper, stuinger og andre måltider. Et par enkle tips kan hjelpe deg å vokse din gresskar frø og ta vare på anlegget som det utvikler seg. Å få et gresskar frø til å spire er den første utfordringen og kan kreve noen forberedelser innendørs i kjøligere stater.

Såing


Gresskarfrø ikke spirer godt i kaldt jord. I kaldere strøk, så frø innendørs i start potter beskytter frøet og ung plante. En 3-tommers potten fylt med pottejord eller kompost gir den rette voksende miljø for gresskarkjerner. BBC Gardening Guide anbefaler å plassere et frø på siden og dekker med en tomme av jord. Andre tips inkluderer bruk av en Bjørnson - mye som en mini plast drivhus. Dette holder forholdene varm og fuktig for spiring. Overføre gresskar ment for Halloween til bakken mai i nordlige statene, eller juni i sørstatene.

Spacing


Vining gresskar varianter krever mer plass til å spre seg og vokse enn bush varianter. Space åsene for Vining gresskar 5 til 6 meter fra hverandre, med rundt 15 meter mellom radene. Hvis planting gresskarfrø direkte i bakken, skal hver bakke inneholde to eller tre frø. Bush varianter trenger bare fire meter mellom hvert frø bakke. En oppdatering av flere store Vining gresskar kan dekke mellom 50 og 100 meter - så de er ikke et ideelt valg for mindre hager eller beholdere.

Vanning


Pumpkins ikke rot dypt, så i tørkeperioder når vannet fordamper fra de øverste lagene av jord, kan gresskar lide. En tomme av vann hver uke gir nok vanning for de fleste gresskar. Hvis du bor i en Arid eller veldig varmt område, vann oftere. Vanning tidligere i dag betyr at later tørr i kveld, noe som reduserer sjansen for råte, mugg eller andre problemer. Vann nyplantede frø så snart de er dekket.

Generelt Care


Et annet tips fra BBC foreslår å heve gresskar fra bakken og inn på styrene når de begynner å bli større. Gresskar igjen på bakken risiko hud misfarging og råte. Skadedyr inkluderer squash bugs og agurk biller. Begge angripe konkurranse deler av gresskar anlegget. I lave tall, kan du bare plukke dem av. Bruk av for mye plantevernmiddel kan forstyrre bee pollinering når de plante blomster, reiser du med færre gresskar eller ingen i det hele tatt.