Hovudside

Hvor farlig er belagt Skillets & Pans

by Walther

Hvor farlig er belagt Skillets & Pans

Høy kvalitet kokekar er ikke billige og mange kokker - både profesjonelle og amatører - ofte foretrekker kokekar belagt med noen form for non-stick belegg. Mange lurer på om dette belegget er trygt eller vil endre smak eller tekstur i maten. Heldigvis er de fleste belagt skillets og panner er trygge når de brukes på riktig måte.

Polytetrafluoretylen


Polytetrafluoretylen er en fellesbetegnelse for merkenavnet produktet kjent som teflon. Teflon er godkjent og anses trygt for bruk av Environmental Protection Agency (EPA). Noen insisterer på at perfluoroktansyre (PFOA) som brukes til å lage Teflon belegg er farlig for folks helse. Men i 1999 EPA konkluderte med at PTFE produkter er trygge når de brukes på riktig måte. Det bør bemerkes at når de varmes opp uten mat i kokekaret, kan den Teflon-belegg produsere giftige gasser. Dette skjer bare når pannen varmes opp for ekstremt høye temperaturer i flere minutter uten mat til stede i skillet. Dette, selvfølgelig, er en urettmessig bruk av produktet.

Ceramic Coating


Keramisk belagte skillets og panner er ofte spioneringen som en "trygg" alternativ til polytetrafluoretylen-belagt produkter. Keramisk belegg ikke inneholde noen av de potensielt farlige kjemikalier i sitt belegg, for eksempel PFOA eller PTFE. Selv Teflon-belagte kokekar er fortsatt trygt for bruk, de som er bekymret kan du vurdere å bruke keramisk belagt kokekar. Keramisk belagte kokekar kan motstå høyere temperaturer, noe som bidrar til å hindre overoppheting eller skade på pannen. Også, fordi belegget ikke inneholder potensielt farlige kjemikalier, er det ingen sjanse for at de vil frigjøre disse kjemikalier i luften.

Porselen Coating


Porselen-belagt kokekar kan også bli referert til som emalje kokekar. Porselen kokekar er ofte en jern-basert skillet eller panne med en porselensmaling. Som keramikk, regnes det som et tryggere alternativ for de som ønsker å unngå polytetrafluoretylen-belagt produkter. Imidlertid bør porselensbrikke, jernet vil bli utsatt for og kan ruste. Dette rust kan komme i kontakt med mat og skape en helsefare. Chipped porselen kokekar bør bli kastet ut hvis dette skjer.

Alternatives


De som fortsatt frykter noen potensiell helserisiko fra ulike belagt kokekar bør vurdere å bruke ubestrøket skillets og panner kombinert med oljer eller andre medier for matlaging. Olivenolje, smør og vegetabilsk olje kan alle bidra til å redusere hvor mye mat pinner til en ubestrøket pan. Imidlertid kan disse oljene legge uønskede kalorier eller selv endre den generelle smaken av en oppskrift. Glass kokekar er også et alternativ, selv om noen vil merke at glass kokker mat annerledes.