Hovudside

Hvordan identifisere en rosa blomst med fem kronblad

by Walther

Rosa blomster er vanlig i planteverdenen. Hvis du er uvitende om noe annet om anlegget, kan det være utfordrende å finne ut akkurat hva slags blomst du har. Samle så mye informasjon om blomsten som du vil kan hjelpe deg med å identifisere den. Ved identifisering av blomster, skjønt, er det ikke bare om blomst. Det er viktig å undersøke anlegget kroppen selv, inkludert stammen og bladene, for å få et helt bilde av den type blomst du har.

Bruksanvisning


•  Legg merke til formen på bladene. En tusenfryd, for eksempel, vil ha en lengre, tynnere oval-formet kronblad mens en stemorsblomst har en rundere, fyldigere kronblad.

•  Undersøk stammen og bladene på blomsten. Legg merke til om stammen er lang og tynn eller kort og tettvokst. Se å se om det finnes torner på stammen. Se på formen på bladene og merke hvis det er noen skarpe kanter eller punkter.

•  Finn ut om blomsten er dyrket eller vill. Dette er ikke alltid mulig, men hvis du er sikker på at det er en Wildflower, for eksempel, kan du begrense søket ditt.

•  Bla gjennom en blomst leksikon eller online på en nettside som Ohio University Plant Fakta hjemmeside og se etter blomster med lignende funksjoner for å se om det er en kamp.

•  Ta et bilde av din blomst eller ta den med deg og besøke en blomsterbutikk eller hagesenter. Spør blomsterhandler om de vet hva blomsten er. Et hagesenter kan også ha den type blomst du prøver å identifisere.

•  Ring en lokal horticulturist. Hvis du ikke klarer å bestemme hvilken type blomst selv, ring din lokale community college eller universitet og spør en hagebruk professor hvis de vil gi deg en hånd. Ofte har de tilgang til referanse bøker som ikke er vanligvis på folkebiblioteket og som kan hjelpe deg med å identifisere blomst.