Hovudside

Utstyr for tørking av treet

by Walther

Utstyr for tørking av treet

Folk har tørket trær i århundrer, slik at de kan bruke dem i konstruksjonen, møbler bygning og kunsthåndverk. I det siste, folk plassert tre i et tørt, mørkt sted og ventet, noen ganger år, for trelast til tørk. Nå kan du tørke veden i løpet av noen dager eller uker ved hjelp av moderne utstyr.

Kiln


Veden ovn er den viktigste delen av tørking et tre i moderne tid med trearbeid. En tre ovn er en boks med en innebygd avfukteren og varmekilden. Som boksen varmes opp, trekker det fuktighet ut av tre og tørker det. Tre ovner redusere lengden på tiden det tar å tørke trær. Men for å hindre at veden fra cracking mens den tørker, må det tørre langsomt, slik at prosessen kan fortsatt ta flere uker. Kamre varierer i størrelser som er små nok til å passe inn i ditt hjem til størrelser som er store nok til å ligne et lager.

Band Saw


Den første båndsag ble oppfunnet i 1808 og har vært en viktig del av trearbeid siden den gang. For bruk av tørke trær, er båndsagen benyttes for å kutte trær til planker som er små nok til å passe inn i ovnen. Akkurat som ovner, band sager kommer i en rekke størrelser. Noen er så små at de er vant til å kutte intrikate detaljer i tre prosjekter, og noen er så store at de krever at operatøren til å sitte i dem, som en kran.

Klistremerker


Klistremerker brukes til å skille trelast som du stable den i ovnen. Selv fuktighet fjerning er avgjørende for å lykkes med tørke trær. Dette betyr at du må fjerne den samme mengden av fuktighet fra toppen av styrene som du gjør fra bunnen av styrene. De stablede brett i en ovn må ha selvklebende plassert mellom dem for å tillate luftstrøm over og under tre. Uten klistremerker, ville alvorlig kopping, fordreining og cracking degradere ventilen på trelast.