Hovudside

Slik fjerner Red Kool-Aid Flekker fra tepper

by Walther

Slik fjerner Red Kool-Aid Flekker fra tepper

Søl rød Kool-Aid på teppet skaper en enorm rød rot. Den røde flekken er ekstremt synlig, på grunn av den røde fargestoffer i Kool-Aid. Det er viktig å behandle flekken så raskt som mulig, før rød væske siver inn i fibrene. Heldigvis kan røde Kool-Aid flekker fjernes fra tepper med enkle rengjøringsmidler. Både gamle og nye Kool-Aid flekker kan fjernes, slik at du kan gjenopprette utseendet på teppet.

Bruksanvisning


•  Hell 1 ts. flytende hånd oppvaskmiddel og 1 ss. ammoniakk i en bolle. Tilsett 2 kopper varmt vann til skålen for å danne en såpeløsning.

•  Fukt en hvit bomullsklut i såpevann. Blot flekken med fuktig klut til Kool-Aid er absorbert.

•  Fortsett blotting flekken med såpevann. Hvis flekken ikke vil komme ut, hell 3 ts. flytende hånd oppvaskmiddel, 1 ss. hvit eddik og 2 kopper varmt vann i en bolle.

•  Fukt en hvit bomullsklut i løsningen, og deretter blot flekken med kluten til flekken er fjernet. Dersom flekken fortsatt ikke vil komme ut, Fukt en svamp med isopropanol.

•  Skrubb flekken med svampen til den røde flekken er helt borte. Fukt en annen hvit bomullsklut med kaldt vann, og tørk teppet med kluten for å skylle ut isopropanol. Tørk teppet med et håndkle.