Hovudside

Hvordan dyrke en Clivia Plant

by Walther

Hvordan dyrke en Clivia Plant

Clivia anlegget, også kjent som kaffir lilje eller flamme lilje, produserer attraktive, strap-lignende blader og fargerike blomster i nyanser av rødt til oransje, avhengig av variasjon. Clivia krever varme vekstforhold, og gartnere i USA vokser planten innendørs for det meste av året. Clivia anlegget krever minimal omsorg for å trives og blomstrer en gang i året, vanligvis i slutten av vinteren eller tidlig på våren.

Bruksanvisning


•  Plant Clivia i en leire potten med flere dreneringshull i bunnen fylt med fruktbare, godt drenert potting jord. Clivia planter gjør det bra i overfylte containere. Plasser ett anlegg i hver 8-tommers potten for de beste resultatene.

•  Plasser Clivia anlegg i et område som mottar lys og indirekte sollys, slik som en østvendt vindu. Mens Clivia tåler under dårlige lysforhold, utfører det best når de utsettes for moderat sollys for mesteparten av dagen.

•  Flytt Clivia planter utendørs i sommermånedene til en varm, delvis solrikt sted, hvis det er ønskelig. Bringe dem innendørs før temperaturen faller under 55 grader Fahrenheit. Clivia tåler temperaturer under dette punktet, men kan lide skade.

•  Vann Civia omtrent en gang i uken, eller når som helst den øverste en tomme av jord føles tørr å ta på, i januar til september. Redusere vanning til omtrent to ganger i måneden i løpet av oktober, november og desember for å oppmuntre blomstringen i det nye året.

•  Feed Clivia anlegget en gang ukentlig begynnelsen i januar til blomsterknopper dukker opp. Bruk en allsidig potteplante gjødsel i henhold til instruksjonene på etiketten. Slutt fôring Clivia for året etter fremveksten av blomsterknopper.

Tips og advarsler


  • Dele Clivia planter på senvinteren eller tidlig på våren, etter blomstring ender. Grave opp fylt planter og dele klumper ved hjelp av en lang, skarp kniv. Sørg for at hver ny klump har sitt eget rotsystem. Plante nye divisjoner i containere fylt med godt drenert potting jord umiddelbart.
  • Sjekk dine Clivias regelmessig for mealybugs, noe som kan bli et problem. Se etter små hvite avleiringer på blader eller små insekter på undersiden av bladene. Hvis du mistenker en mealybug angrep, dyppe en bomullsdott i teknisk sprit og tørk av plantens blader grundig.