Hovudside

Hvordan å dyrke tomater i potter innendørs

by Walther

De fleste er enige om at smaken av ferske plukket, vine råtne tomater langt overgår smaken finnes i de fleste butikk-kjøpte tomater, og dette gjelder spesielt når tomatene er ute av sesong. Enten du mangler plass for å dyrke tomater utenfor eller klimaet er uegnet, har du andre alternativer. Voksende tomater innendørs gjennom vinteren, eller når som helst på året, kan du nyte ferske tomater fulle av smak ved innhøstingen.

Bruksanvisning


•  Skaff en pot minst 12 inches i diameter som kan holde fem liter potting mix for hver tomatplante. Bruk kun potter med dreneringshull og vannmagasiner.

•  Plasser pottene på skuffene i den valgte for voksende tomater innendørs plassering. Finne et nettsted som gir full sol i minst seks timer i døgnet, for eksempel et sørvendt vindu eller glassdør. Fyll grytene i denne plasseringen fordi potten kan være for tung å flytte etter tilsetting av jord blanding.

•  Dekk bunnen av potten med netting eller brukte kaffefilter for å holde vekstmediet på innsiden. Fyll kjelen med en topp-kvalitet potting blandet som inneholder en time-released gjødsel, eller bland en gjødsel i hver pott i henhold til etiketten. Legg igjen en 1-tommers gapet fra jordoverflaten til potten rim.

•  Grav et hull i midten av potten dypt nok til å begrave tomat transplantasjon opp til toppen sett av blader. De deler av tomat stem begravd vil produsere røtter. Fyll jorda rundt transplantasjon og vann godt å bosette tomatplante på plass.

•  Plasser en tomat bur eller eierandel i potten på tidspunktet for planting for å unngå å forstyrre tomater rotsystem ved å legge dem senere. Dekk toppen av jorda med mulch å holde på fuktigheten i potter.

•  Vann som er nødvendig for å opprettholde fuktig, men ikke våt jord. Sjekk jorda daglig i potter. Tilsett vann til det renner fra bunnen og deretter fjerne overflødig vann fra drenering skuffen. Snu potten ukentlig for å gi sollys til alle deler av tomatplanter.

•  Påfør en utvannet vannløselig gjødsel to måneder etter planting tomatene, og deretter regelmessig, så lenge plantene produserer. Vanne plantene før påføring av gjødsel.