Hovudside

Coral Tre Sykdommer

by Walther

Koraller treet er funnet i hele Sør-Asia og i Pacific Islands fra Tahiti til Hawaii. Sin høye stammen, bred krone av blader og strålende røde blomster har gjort det til en favoritt dekorativ treet blant asiatiske gartnere. Det er også en gunstig tre for kaffe og kakao bønder fordi The Coral Tree avkastning, eller "fikser", nitrogen til jord som har blitt utarmet av essensielle næringsstoffer. Koraller treet tåler tørke, over-vanning og selv salt spray blåst inn fra havet, men det er utsatt for noen sopp og skadedyr.

Erythrina Gallvepser


Først identifisert i 2005 på Hawaii, har erythrina Gallvepser spre seg til koralltrær i Amerikansk Samoa, Guam og Sørøst-Asia. Vepsen legger det larver i bladet petioles, den lille stilken som forbinder blad til stammen sin. Infestation strimler treet av sine blader og nesten alltid resulterer i døden av koraller treet. Plantevernmidler har blitt utviklet for å eliminere Gallvepser angrep, men de er ikke lett tilgjengelig.

Boremaskiner


Boremaskiner er typer biller eller møll som tunnel eller boringen under barken skygge trær. Vanligvis boremaskiner bare angripe en korall tre som er blitt svekket av en alvorlig tørke eller fordi det har blitt plantet i skyggen eller er stresset fra å bli nylig transplantert. Den beste måten å beskytte en korall treet fra boremaskiner er å holde koraller treet godt vannet i fullt solen.

Pulveraktig mugg


Pulveraktig mugg er en sopp som ser ut som om bladene av en korall treet har blitt støvet med talkum eller mel. Soppen har en tendens til å angripe korall trær plantet i områder med høy luftfuktighet, eller stands av korall trær som er overfylt sammen. Pulveraktig mugg kan føre til en korall tre for å miste alle sine blader, stunt treets vekst (vanligvis vokser en korall tre fem meter årlig) og har potensial til å drepe treet. Det er flere soppmidler som bekjemper pulveraktig mugg; være sikker på at du har valgt et soppmiddel som vil behandle en infisert koraller treet. Å hindre pulveraktig mugg, plante koralltrær i full sol og gi dem rikelig med plass til å spre (kronen av en moden koraller treet kan være 50-meter i diameter).