Hovudside

Hva er meningen med en Yellow Rose?

by Walther

Hva er meningen med en Yellow Rose?

I antikken var gule roser brukes til å formidle glede, lys, vennskap og nye begynnelser. I det 18. århundre Europa, budskapet om en gul rose endret til noe litt mørkere og av det 20. århundres mest aksepterte betydningen flyttet tilbake til noe gledelig. Blande gule roser med andre farger også bærer betydning som gjør gaven av en enkelt gul rose.

Tidlige Betydninger


Gjennom gamle Midtøsten og Orienten, den opprinnelige betydningen forbundet med gule roser var varme, liv, kunnskap og glede, først og fremst fordi den gule rose var i samme farge som solen. I tillegg gule roseknopper symboliserte uskyld og ungdom, samt en omsorgsfull relasjon. Men pre-20 europeiske samfunnet tallet assosiert sjalusi og døende kjærlighet med en gul rose.

20th Century og Beyond


Fra og med det 20. århundre, ble gule roser anses symboler av vennskap, takknemlighet, glede, platonisk kjærlighet og bare "Husk meg" uttalelser. De også formidle et ønske om å starte på nytt, og foreslå "velkommen hjem" eller "velkommen tilbake." Den gamle betydningen av sjalusi eller døende kjærlighet har forvandlet til en betydningen av sjalusi når det gjelder omsorg og et ønske om å koble til igjen.

Bukett eller enkelt Rose


Fordi gule roser ikke symboliserer romantisk kjærlighet, blir de ofte blandet med andre blomster for å legge til en melding av hurrarop og lykke. Å formidle lightheartedness og en jovial natur, kombinere gule og røde roser. Å kommunisere et ønske om harmoni, arrangerer gule roser med hvite roser. Gule og oransje roser antyder muligheten for lidenskap. For enda mer effekt, sende en enkelt gul rose å si: "Du gjør meg glad" eller "Jeg ønsker å være din venn."

Floriography


En av de første uoffisielle ordbøker av floriography, eller språket av blomster, assosiert gule roser med vennskap og glede. Det var tilbake i 1819, men folk har brukt blomster til å kommunisere siden tidlige kinesiske dynastier. Viktorianske kvinner funnet gave av en gul rose forsterket vennskap og tilbød godt mot.

Evolusjon av Yellow Rose


Som nye hybrider av gule roser dukket opp, nye betydninger gjorde også. En gul rose med røde tips kan foreslå et ønske om å slå et godt vennskap til en romanse. Det kan også bety at du allerede er forelsket i mottakeren.