Hovudside

De beste måtene å transplantere en Orchid

by Walther

De beste måtene å transplantere en Orchid

Orkideer er ganske lite vedlikehold planter, men de trenger hyppige repotting, og som kan være en utfordring. Fordi orkideer vokser best når potten fører nesten dem til å være root bundet, må de flyttes til et litt større beholder hver ett til to år. Dette kan være vanskelig, og skaper en reell tilbakeslag for anlegget. Hold orkideer blomstrende og blomstrende i rute med vellykkede transplantasjoner, tilpassede gryter og riktig potting medium.

Transplant Forberedelse


Tenk om å fjerne vokst ut av potten fra anlegget snarere enn å fjerne planten fra potten. Ideen er å skli orkide fri uten å skade de skjøre røttene. Wiggle anlegget og holde den fast i bunnen mens du arbeider potten løs. Sette potten til side og fjerne så mye gammel potting medium fra røttene som mulig. Jo renere røtter vil bedre tilgangen til ny potting medium, vann og luft orkideer har i sin nye emballasjen. Når røttene er rene nok til å observere, kuttet visnet, kollapset, moste eller mørke røtter unna med steril saks. Friske røtter er fett og fast med hvite tips.

Spesialitet Orchid Pots


Repot orkideer i nye beholdere som er knapt 1 til 2 inches større enn de gamle. Virvel røttene forsiktig inn en kurve i den nye potten mens du holder planten på plass og nøye fylle på med bark eller annen orkidé medium. Plasser røttene ved side åpninger hvis orkide potter blir brukt. Orkide potter er spesielt laget for å gi røttene maksimal luft. De fleste orkideer er epiphytes - de vokser i crooks av trær eller på annen måte er suspendert og trekke sin næring og fuktighet fra omgivelsene rundt dem. Når orkideer er plantet i en potting medium, en orkidé pott med åpninger i sidene eksponerer anlegget til mer oksygen fordi røttene vil vokse rett ut mot sporene i potten. Noen planteskoler foreslår å legge et lag av grus i bunnen av potten for å bedre drenering.

Dobbel Transplant


Hvis en transplantert orkidé som var sviktende ikke sprette tilbake, kan det være nødvendig å repotted en gang. Røttene kan ha vært så overfylt i den opprinnelige potten som de begynte å dø. Trimming de skadede røtter lar anlegget fokus energi på sunne røtter og helbredelse i sin nye potten. Hvis bladene visner og begynne å rynke eller skrumpe, transplantere orkide en gang til. Denne gangen besøker anlegget for å være sikker på at alle moste eller skadede røtter ble trimmet bort. Skjær de rynkete bladene også - de kan ikke lagres, og planten trenger energien sin til å vokse nye friske røtter og blader. Repot trimmet anlegget i en mindre pott for å oppmuntre mediet til å tørke ut raskere. Dette lar røttene får mer luft. De resterende bladene skal få selskap av ny sunn vekst som planten justerer sin mindre container.

Pseudo Bulb Transplants


Når det er på tide å transplantasjon, øke orkide samling. Cymbidiums forplante lett fra divisjon, så hvis en Cymbidium er for stor, skape nye planter når repotting. Cymbidiums elsker en virkelig tettsittende passform; transplantere dem bare når de begynner å mengden kantene av potten. Deres pseudo pærer, hoven lagring stilker som vanligvis har blader og gi næring og vann til anlegget, er de delene som produserer nye planter. Trim store orkideer med en rekke pseudo pærer så snart de er ferdig med blomstringen. Skjær anlegget for å bevare minst tre pseudo pærer med blader for hver ny seksjon. Plant borekaks i potter som er bare to eller tre inches bredere enn orkideer, slik at de renne godt, tørke ut og holde røtter sunt. Vær tålmodig mens du venter på borekaks å modnes - det kan ta to eller tre sesonger før en transplantert pseudo pære utvikler seg til en blomstrende plante.