Hovudside

Riktig plassering av CO detektorer

by Walther

Riktig plassering av CO detektorer

Det finnes flere typer detektorer du kan plassere i ditt hjem for å beskytte deg og din familie fra potensielt skadelige stoffer. Den ene er en karbonmonoksid (CO) detektor. En CO-detektor oppdager karbonmonoksid i lufta. Denne ekstremt giftig gass fører kullosforgiftning ved innånding, og hvis eksponeringen er høy nok, kan det føre til dødsfall. Hvis du skal plassere CO-detektorer i hjemmet ditt, du og din familie har ingen grunn til å bekymre seg for kullosforgiftning.

Bruksanvisning


•  Plasser en CO-detektor i kjelleren rett utenfor vaskerom. En ytterligere detektoren skal plasseres i kjelleren når et soverom er tilstede.

•  Hang en CO-detektor i vestibyle eller oppføring måte av første etasje av hjemmet ditt. Dette er spesielt viktig hvis du har et soverom i første etasje.

•  Installer minst en CO-detektor i loftsgangen av ditt hjem. Det bør være i nærheten av alle soverom. Hvis du har en merkelig formet eller stor gulvplan, kan to eller tre CO-detektorer være nødvendig ovenpå.

•  Plasser en CO-detektor i noe annet område av ditt hjem som har et soverom, for eksempel et loft eller over garasjen. Alle sovefamiliemedlemmer må ha et fungerende CO-detektor i nærheten.