Hovudside

Hva Mat plantene vokser i High Desert

by Walther

Hva Mat plantene vokser i High Desert

Det er noen faktorer å ta hensyn til når du skal avgjøre hvilken mat avlinger kan dyrkes i høy ørkenen. Mens hver region kan ha drastisk forskjellige minimumstemperaturer, er det noen retningslinjer for å observere som vil indikere planter som kan dyrkes.

USDA soner


The United States Department of Agriculture har skapt et fargekodet kart for å hjelpe gartnere vet hvordan du velger og dyrke planter. Den gjennomsnittlige årlige minstetemperatur er etablert for hver sone. Dette er nødvendig informasjon fordi alle frøplanter, men noen vil dø hvis de utsettes for kuldegrader.

American Hagebruk Society Zones


For mer enn 30 år har den amerikanske Hagebruk Society etablert et anlegg varmesonekart som viser gjennomsnittlig antall dager hvert år at temperaturen overstiger 86 grader Fahrenheit. Kombinere det med USDA informasjon, er det mulig å bestemme hva plantene ville overleve i høy ørkenen og når man skal plante dem.

High Desert


Det er mange områder i USA som kan betegnes "high-ørkenen." Dette omfatter alle område 3000 til 6000 meter over havet. Det er preget av sterke, tørr vind, varme somre og kalde vintre. Stater med områder som anses høy ørkenen er California, Arizona, Colorado, Oregon, New Mexico og Nevada. Alle disse stedene har forskjellige plante hardførhet soner, men hvis anbefalinger for planting ganger blir nøye fulgt, kan mange av de samme avlinger dyrkes i disse områdene. En annen faktor å ta i betraktning er at selv om en plante kan overleve, kan vekstsesongen være for kort til å frembringe et godt utbytte.

Hvordan Avlinger er spesifisert


Cover, mat og fôrvekster er tre typer avlinger som kan dyrkes. Dekkvekster referere til en "grønn gjødsel" avling. En dekkvekst som sennep dyrkes utelukkende for det formål å etterfylle tapt næringsstoffer i jordsmonnet. Det fungerer på samme måte som vekstskifte. I stedet for å tappe de samme vitaminer og mineraler fra jord, vil en viss dyrking plantes å gjenopprette nitrogen og andre næringsstoffer til jorden. Ved slutten av vekstsesongen at avlingen vil bli slått tilbake i jorden og tillates å brytes ned for å gi sitt nitrogen til neste plante. Fôrvekster er avlinger som dyrkes for å mate dyrene. Alfalfa, korn høyet og Sudan gress er noen typer av fôrslag som kan dyrkes.

Matplanter i Antelope Valley


The Antelope Valley nær Mojave-ørkenen i Sør-California er et eksempel på en høy ørkenen. De matvekster som har blitt dyrket det er løk, gulrøtter og poteter. Fersken og nektarin trær ser ut til å gjøre det bra, og noen eple og pæretrær er også vokst.