Hovudside

Bonsai trepleie for nybegynnere

by Walther

Bonsai trepleie for nybegynnere

Bonsai er kunsten form av voksende planter og trær i containere. Trær beskjæres og trent inn i miniatyr form av et gammelt tre. Mange forskjellige typer planter og trær kan dyrkes i bonsai skjema. Vaskeanvisningen og tips her er generelle tips for nybegynnere. Mer spesifikk informasjon kan bli funnet på arter av din spesielle bonsai.

Vanning


Hvor mye vann bonsai behov er avhengig av størrelsen av treet og potten, samt jord og klima. Generelt, vanne din bonsai treet når jorda begynner å tørke ut. Ikke la den tørke helt ut. Vann om morgenen, før jordsmonnet har en sjanse til å varme opp. Vann grundig, men forsiktig, soaking treet før vannet renner ut dreneringshull. Vær forsiktig så du ikke å vaske bort jord under vanning prosessen.

Beskjæring


Bonsai trær trenger to forskjellige typer beskjæring. Stil beskjæring bør gjøres tidlig på våren eller sent på høsten for å forme treet og gi det en generell stil. Fortsett vedlikehold beskjæring i vekstsesongen for å holde formen og opprettholde kompakt vekst.

Tidlig på våren eller sent på høsten, like før eller etter at vekstsesongen, skjære vekk all den døde veden. Aggressivt beskjære toppen for å holde treet fra skyting oppover. Beskjære de ytre deler av treet for å oppmuntre kompakt vekst på de indre delene av grenene.

Når du har bestemt den generelle formen og størrelsen på treet, fortsette å trimme vekk vekst som er utenfor grensene av stilen på en jevnlig basis. Trimming løpet av våren og sommeren vekstsesongen vil holde formen i grensene og oppmuntre bonsai treet å vokse sunn løvverk.

For å forhindre død løvverk på snittstedet, hånd rykke furutrær og nåletrær. Unngå å bruke en kniv eller saks på furu og nåletrær. Lim sår er tilgjengelig på de fleste bonsai forsyne butikkene for å beskytte kutt og fremme helbredelse.

Gjødsling


Siden bonsai har et begrenset rotsystem og jord, de trenger regelmessig fôring i løpet av vekstsesongen fra tidlig vår til midt på høsten. Gjødsle trær som vokser innendørs året rundt.
Mest gjødsel inneholder nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K). I den tidlige våren, velge en gjødsel høy i nitrogen, for eksempel NPK 12: 6: 6. I løpet av sommeren, kan du bruke en balansert gjødsel som NPK 10:10:10, og redusere nitrogen i høst til NPK 03:10:10. Å oppmuntre blomstringen, bruke en høyere kalium gjødsel som NPK 6: 6: 12. Spesiell gjødsel er tilgjengelig merket for bonsai bruk, men noen gjødsel med den riktige balansen vil fungere. Følg instruksjonene på etiketten og ikke over gjødsle.