Hovudside

Hva er Omvendt Taper på en Bonsai

by Walther


Bonsai trær ta år med forsiktig oppdragelse å bli brakt i sin rette skjønnhet. Bonsai voksende prosessen innebærer vier oppmerksomhet til svært små detaljer på et minutt treet. Omvendt tapering er en av mange ting en bonsai dyrker trenger å se etter og prøve å fikse i hennes bonsai treet.

Omvendt avsmalning


I naturen, som trær vokser oppover, de vanligvis får tynnere. De er tykkest ved basen der treet møter jord, og selv om treets kalesjen er noen ganger bredere opp toppen, er tynnest sin bagasjerommet - nedtrapping - på sitt øverste nivåene. Omvendt tapering er når et tre holder ikke til denne regelen, og hvor deler av stammen bule ut og vokse seg bredere enn treets stamme. Dette er ikke uvanlig med bonsaitrær.

Årsaker


Omvendt avsmalning er forårsaket når en bonsai treet expends ekstra energi på ett bestemt punkt langs stammen. Traumer eller insektskader kan forårsake motsatt avsmalnende, men vanligvis er et resultat av mer enn to grener som vokser parallelt med hverandre eller i samme høyde langs stammen.

Forebygging


Hvis for mange grener blir lagt merke vokse på ett sted, kutte de overflødige grener off samt barken i samme område kan hindre revers tapering. Hvis stammen allerede har begynt å hovne opp, tar ut en stor konkav del av stammen kan lindre problemet, men det vil se rart for noen tid. Ett alternativ er å slå den nedre delen av stammen med en hammer for å forårsake hevelse under det motsatte tapering, oppmuntre vanlig avsmalning. Ofte er det enkleste å bare kutte treet ned til under der den omvendte avsmalning har oppstått.

Alternatives


Måten en bonsai er potted er like mye en del av det estetiske som bonsai treet selv. Mange bonsai dyrkere som har jobbet med omvendt avsmalning velger ikke å bli kvitt den bule men heller skjule det. Dette kan gjøres med store steiner, mose eller gresstuster.