Hovudside

Hvordan Design en Pond Pool Waterfall

by Walther

Hvordan Design en Pond Pool Waterfall

Legge til en foss funksjon til en bakgård område er en ideell måte å live opp et uteområde for sommeren. Enten du skal legge en foss til et svømmebasseng eller lage en dam-pool foss fra bunnen av, er det et par ting du må huske på når du utformer fossen. Du må tenke på hvilken type av fossen (pooling faller kaskade eller), høyden på fossen og den resulterende vann lyd, så vel som den generelle størrelse og form.

Bruksanvisning


•  Survey området der du tenkt på å sette i dammen basseng foss. Du må ha nok plass til dammen-bassenget nedslagsfelt, samt fossen basen. Den må ha god synlighet fra huset eller hovedvisningsområdet, og også være innen rekkevidde for en strømkilde for å drive pumpen. Denne undersøkelsen vil også hjelpe deg å bestemme omfanget av design basert på praktisk kunnskap om landskapet.

•  Identifisere type fossen du ønsker for din dam bassenget. De to grunnleggende typer er enkeltark kaskade og multi-pool fall. Enkelt ark kaskader er mer stilisert, og trenger å bli utviklet mer nøye for å oppnå effekten. Multi-basseng faller er naturlig utseende, med vannet faller over steinene, i små bassenger på fossen og til slutt inn i nedslags dammen bassenget. Multi-basseng faller er enklere å konstruere.

•  Skisser grov skisse av hvordan du vil at fossen skal se ut. Den grunnleggende foss formen er enten vagt pyramide eller step-aktig. Fossen vil avta i størrelse som det blir høyere. Skisse i noen mindre jettegryter du ønsker i fossen og plassering av eventuelle hyller ment å stueplanter.

•  Fyll vann bøtte med vann, så ta slangen på ulike høyder over bøtte med vann, lytte til lyden at vannet gjør som det strømmer fra slangen inn i bøtte. Når du får en vann lyd som du liker, måle avstanden fra slangen til bøtte. Dette vil være din avstand fra fossen til dammen bassenget, hvis du utformer et enkelt ark cascade, eller mellom en eller flere foss nivåer, hvis du utformer en multi-pool foss.

•  Velg design materialer. Naturlige eller faux steiner blir brukt, eller en kombinasjon, er vanligvis brukes. Faux bergarter er mer allsidig, som de kommer i former og størrelser som kanskje ikke er mulig med ekte steiner, men ekte steiner legge autentisitet til fossen.

Tips og advarsler


  • Hvis du har planer om å bygge dammen-bassenget foss selv, sørg for at du oppsøke en profesjonell om pumpetrykket.
  • Ring din lokale Dig Alert eller Digger Hotline for å sikre at det ikke er noen kabler eller rør i det angitte anleggsområdet.