Hovudside

Slik fjerner Candle Wax Fra Ceramic

by Walther

Mange mennesker avtale med voks buildup og splatter på keramiske overflater forårsaket av stearinlys bruk eller utilsiktede utslipp. Voks ikke bare svekker utseendet av keramiske - flekker og misfarging overflater og samle opp skitt - men det kan også forstyrre effektiviteten av elementer som lysestaker og håndverk verktøy, eller utgjøre en fare i områder som kjøkkenet hvis sølt på potter eller andre kokekar. Uansett den spesifikke situasjonen, krever fjerning at du bryter ned eller oppløse voks.

Bruksanvisning


•  Frys voks og forsiktig skrelle, pop eller skrape den fra den keramiske overflaten. Hvis du prøver å fjerne voks fra en liten keramisk element, for eksempel en lysestake, legg den i fryseren i en time. Hvis du prøver å fjerne voks fra en større element, plasserer is i en plastpose og deretter gni isen over voks-farget overflate til voksen fryser. Når voksen er vanskelig, peeling eller pop den fra overflaten med en negl eller skrape den bort forsiktig med en plastskrape eller plastkaret.

•  Varm voks for å overføre den til en disponibel overflate. Ta på deg masken. Plasser en strukturert klut eller brun bag papir over voks-fargede området. Slå en hårføner eller jern på "lav" og deretter bruke varme 2-3 inches fra overflaten i ca 30 sekunder. Løft opp klut eller papir for å sjekke for overføring. Hvis voks ikke har overført, varme i ytterligere 30 sekunder. Etter voks overføringer, erstatte klut eller papir og gjenta prosessen etter behov.

•  Løs opp voks med et løsemiddel - for eksempel rubbing alkohol eller kommersiell voksfjerner. Sett løsemiddel på en klut eller bomullspinne og deretter blot på voks. Vent ca 10 minutter. Blot igjen for å trekke voks fra overflaten. Gjenta etter behov. Hvis voksen ikke trekke av, plassere kluten eller vattpinne på kanten av voks og deretter gni forsiktig over de fargede området.

•  Rengjør keramisk din med varmt såpevann og en klut for å fjerne voksrester klamrer seg til overflaten. Skyll med varmt vann og deretter lufttørke.

Tips og advarsler


  • Alltid bære en maske når varme voks, som voks inneholder kjemikalier farlige for menneskers helse.
  • Test alltid din fjerning metode på et lite synlig område på forhånd som metodene beskrevet i denne artikkelen kan skade (etch, misfarges eller sprekk, chip eller flekk) ikke bare den keramiske, men også noen flekker, maling, glasurer, tetningsmidler eller andre belegg på keramiske overflater. Hard skrape eller skraping på keramiske overflater, eller ved hjelp av slipemidler eller sterke kjemikalier for å fjerne voks, kan også forårsake skade.
  • Bruk aldri fargede kluter eller papir for å fjerne voks fra keramiske --- spesielt uglasert, porøse keramiske overflater --- som fargestoffer som brukes i farging kan lage flekker på keramiske.
  • Tørk aldri varmt flytende voks over uglasert keramikk da det kan spre seg og embed voks i porøse, ufargede områder.
  • Aldri ta med varmekilde for nær voks, som voks røyker ved høye temperaturer.