Hovudside

Bruk av Brann

by Walther

Bruk av Brann

Mennesker har vært huddling rundt branner i tusenvis av år. Element av brann er et viktig verktøy for mennesker i at det kan være nyttig på en rekke måter. Fra de helt grunnleggende og primitive nødvendigheter til moderne leve fasiliteter, spiller brann en av de viktigste rollene i vårt daglige liv.

Hete


En av de mest kjente bruksområder for brann er for varme. Dateres tilbake til de tidlige årene av menneskeheten, mennesker brukt ild for å holde varmen. Selv i dag folk regelmessig bruk åpen ild for å holde varmen utendørs under camping turer eller bruk ildsteder i boliger for å holde huset varmt om vinteren. Selv gass brenner sentralvarme enheter tenne en flamme og bruke sin varme til å varme luft som blåses så inn i hjemmet gjennom kanaler av en fan.

Lett


Kanskje er én av de viktigste anvendelser av brann gjennom historien har vært dens evne til å gi lys. Brann er en god lyskilde selv om det blekner i forhold til andre kilder, for eksempel lyspærer og lommelykter for noen formål. Det gjør det, men gi en myk glød som kan hjelpe tenne et område og gjør det mulig å bevege seg rundt om natten utendørs. I dagene før elektrisk lys i hjemmene, var brann en viktig kilde til lys brukes i peiser og olje lanterner.

Matlaging


Brann kan anvendes for å fremstille matvarer i mange måter. Åpne branner har lenge vært brukt til å steke kjøtt og grønnsaker mens griller bruke flammer for å forberede favoritt mat som biff, hamburgere, pølser, fisk og mye mer. Mange foretrekker grilling til ovnen steking eller steking på grunn av den distinkte røyksmak den produserer. Brann er også en katalysator for å røyke kjøtt. Denne metoden for smaks og konservering kjøtt har eksistert i generasjoner. Gass områder bruker også åpne flammer for matlaging.

Energi


Hver gang du slår på et lys i ditt hjem, flick på klimaanlegget, se på TV eller bruke andre apparater, er det en god sjanse du har brann å takke for luksus. Selv om det ikke synes åpenbart for mange mennesker, ikke elektrisitet ikke magisk skje uten en energikilde. Ifølge Polymer Science Learning Center nettside, det store flertallet av elektrisiteten i USA kommer fra forbrenning av fossilt brensel. Brensel som kull, gass eller olje brennes for å varme opp vann og produserer damp som bygger press og tvinger turbiner for å snu, og skaper energi som leverer strøm til det offentlige. Brann er i roten av prosessen, og uten det, mye av dagens elektriske tilgjengelighet over hele landet og store deler av verden ville ikke eksistere.

Smed


Handler som smed og andre mer moderne metall smir operasjoner stole på brann å produsere ekstrem varme for å hjelpe med å forme råvarer til nye objekter.

Landskaps


En vanlig bruk for brann er til hjelp i landskapsarkitektur. Burning børste eller brenn raket løv er en felles oppgave oppnås ved mange huseiere og grunneiere, og disse oppgavene krever brann.