Hovudside

Mint Plant Problemer

by Walther

Mint Plant Problemer

Mint er en flerårig plante som er populær blant hjemme gartnere for å lage te og andre formål. Det er dyrket av bønder og anleggets olje brukes til produkter som godteri, såpe, te, tyggegummi og tannkrem. Mint er lett å vokse, men mottakelige for sykdommer og skadedyr.

Soppsykdommer


Soppsykdommer er en alvorlig trussel mot mynte planter. De misfarges og forvrenge blader, stunt plantevekst og redusere oljeproduksjonen. Soppsykdom infeksjoner kan føre til fullstendig defoliation. Vanlige soppsykdommer av mynte planter inkluderer verticillium wilt, mynte stolon forfall, mynte rust og mynte anthracnose. Soppsykdommer styres med soppmidler.

Skadedyr


Noen nematoder og insekter lever av mynte. Roten lesjon nematode strømmer på planterøttene. Skader på planter fra insekter varierer fra rot skade defoliation. Insekter som lever av mynte inkluderer spraglete cutworm, mynte loppe bille, midd arter floridotarsonemus, den twospotted edderkopp midd og mynte bladlus.

Ugress


Luke vekst er et stort problem for mynte dyrkere. Hvis ugress får lov til å komme ut av kontroll de konkurrere med mynte planter for ressurser og kan påvirke kvaliteten på mint olje. Weeds er styrt av vekstskifte og plantevernmidler.