Hovudside

Shade Planter for sone 9

by Walther

Planter dyrket i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone ni tåle temperaturer ned til 20 til 30 grader Fahrenheit. Shade gir planter med et sårt tiltrengt pusterom fra den intense varmen i en slik sone. Regionen støtter også planter med en lang vekstsesong på grunn av den tempererte vær.

Oakleaf Hydrangea


Den oakleaf hortensia busk (Hydrangea quercifolia) vokser godt i delvis eller full skygge til en høyde på 6 til 10 fot. Det sprer seg raskt ved å sende opp skudd fra sitt rotsystem, og bredden overskrider ofte 20 meter. Hortensia kan enkelt kolonisere et område. Busken tåler værforholdene i USDA sone ni godt. De flikete blader måle opp til 12 inches i bredden. De er en gulaktig grønn på oversiden og en lysere nyanse på undersiden. Bladene har en tendens til å være større dersom busken dyrkes i full skygge. Hvert blad har en myk fuzz dekker, og den unge stilkene er også dekket i fin pels. I løpet av høsten måneder, slår løvverk lilla, bronse og rødt. Oppreist, kjegleformede, hvite blomst klynger som måler opp til 12 inches i lengde vises i løpet av sommeren. De vedvarer på busk til høsten, når de tar på en rosa farge. Planten foretrekker fuktige grunnforhold, men kan tåle tørke.

Sweetbox


En eviggrønn ground, sweetbox (Sarcococca hookeriana var. Humilis) vokser godt i delvis eller full skygge i USDA sone 9. Det står 12 til 24 inches høy og gjør en ideell skog hageplante. Det sprer seg på en moderat vekst ved å sende ut sitt rotsystem. Planten danner en tett matte av klumper, smale, strap-lignende grønne blader. I slutten av vinteren og tidlig på våren måneder, produserer anlegget hvite blomst klynger som er svært velduftende. Små svarte bær følge blomstring. Sweetbox nyter fruktbar sur jord med god organisk materiale. Det tolererer ikke tørke godt og krever fuktig jord for å trives.

Carolina Allehånde


Native til det sørøstlige USA, den løvfellende Carolina allehånde (Calycanthus floridus) vokser godt i USDA sone ni og trives i delvis skygge. Den vokser til en høyde på 8 meter og sprer seg raskt ved å sende opp suckers fra sitt rotsystem for enkelt å danne tette kolonier. Fra vår til sommer, anlegget produserer mørke røde blomster som har en krydret duft. Hver blomst måler 1 til 2 inches i bredden. Bladene på busken vises avlange og måle 4 inches i lengde og ca 2 inches i bredden. Den øverste delen av bladet vises en mørkegrønn og undersiden er en myk, lys grønn i fargen. Hvert blad idrett en myk pels dekker. I løpet av høsten, slår plantens blader en strålende gul. Carolina allehånde vokser godt i en skog hage. Det nyter fuktige grunnforhold.