Hovudside

Hvordan lage Organic Wood Lakk

by Walther

Organisk trevirke lakk kan produseres ved hjelp av skjellakk, en naturlig organisk harpiks. Shellac kommer fra et insekt, Laccifer lacca. Disse insektene trives i tropiske land, spesielt India og Thailand. Laccifer lacca utskiller en rav-farget resinous stoff kalt lac. Insektene samles i tusenvis, som dekker grenene av vertstrær med sin resinous stoff som består av modifisert tre saft. Lac blir høstet og går gjennom en raffineringsprosess for rengjøring og tørking for å fremskjellakk.

1 Orange tørr flake skjellakk er den viktigste råvaren som brukes til å produsere organisk trevirke lakk når oppløst i et organisk løsemiddel. # 1 Orange tørr flake skjellakk kan kjøpes på maling butikker.

Organiske tre lakk er miljøvennlig. Organiske tre lakk ikke avgir en ubehagelig lukt, og har ikke blitt funnet å forårsake helseproblemer.

Bruksanvisning


•  Ta på deg gummihansker for å unngå flekker på hender.

•  Hell £ 3 # av en oransje tørt fnugg skjellakk i 2-liter stor åpning glasskrukke.

•  Hell 1 liter denaturert etanol i 2-liters krukke med stor åpning for å oppløse det tørre flak skjellakk. Røre for å sikre at den tørre flak skjellakk blir grundig oppløst. Etanol vil bryte ned den harde skjellakk harpiks og gjøre dem om til en klissete tyggegummi.

•  Overfør # 1 Orange organisk trevirke lakk inn i en ren 1-gallon glasskrukke. Lukk glasset tett.