Hovudside

Hvor stor er en Blueberry Bush Root Ball?

by Walther

Riktig planting av blåbær busker kan gi Overflod høster; faktisk, kan noen varianter produsere frukt for opp til 30 år. For å oppnå suksess voksende blåbær busker, må størrelsen av rotklumpen vurderes.

Root Ball


Hvis blåbær bush kommer med bunnen av anlegget dekket i jord og bundet i en striesekk, regnes dette en naken rot busk, og det vil ikke være en rot ball. Hvis blåbær bush kommer i en container, vil den ha en rot ball.
Ved ekstrahering av foringen fra beholderen, massen ved bunnen av den bøssing som er en blanding av røtter og jord kalles roten ballen.

Formål


Rotklumpen fungerer som den ernæringsmessige leveringssystem for blåbær bush. Oppmerksomhet til størrelsen på roten ballen er viktig i forberedelsene for planting, fordi busken ikke bare må støttes, men må også ha nok plass til Bushs grunne røtter til å arbeide og puste.

Størrelse


Størrelsen på roten ballen vil variere med variasjon og alder av bush. Vanligvis rotklumpen en blåbær bush varierer i størrelse fra 6 inches til 12 inches i diameter.

Hvordan forberede roten ballen til Transplant i Soil Beds


Når transplantere blåbær hylse på en jord seng, bør hullet være ca 2 meter dyp, og bør være det dobbelte av bredden av rotklumpen. For eksempel vil en blåbær bush med en 6 tommers rot ball krever et hull som er to meter dyp og 12 inches bred; en blåbær bush med en 12 tommers roten ballen ville kreve et hull som er to meter dyp og 24 inches bred.

Hvordan forberede roten ballen til Transplant i containere


Blåbær busker er godt egnet for container hagearbeid, men omsorg av rotklumpen er ekstremt viktig på grunn av restriktiv art av beholderen og de økende tendenser av anlegget. Røttene av blåbær busker plantet i containere tendens til å vokse fra sentrum av roten ballen ut mot sidene av beholderen. Selv blåbær busker er kald-tolerant, røttene er mørere enn selve anlegget, og er mer følsomme for temperaturendringer. Jo nærmere røttene til utsiden av beholderen, jo mer utsatt er for kaldt.

Når transplantere inn i containere, velg en stor beholder på ca 12 til 24 inches dyp og 24 inches i diameter, for å imøtekomme roten ballen og isolere den voksende røtter. Rotklumpen må løsnes før transplantasjon.