Hovudside

Hvordan lage en Container Garden

by Walther

Hvordan lage en Container Garden

Bygge en beholder hage er en måte for byboerne å ha frisk salat makings eller det kan være siste utvei for en suburbanite å holde dem borte fra kaniner og gjengen. Container hager nåde høye veksten terrasser og landlige verandaer. En container hage er en praktisk og attraktiv måte å bringe utendørs i og dyrke planter som lett kan bringes innendørs for å forlenge vekstsesongen. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Bruksanvisning


•  Bestem deg for hva du ønsker å vokse. Gjør litt research. Noen planter vokser bedre i potter enn andre. Noen, som tomater, krever dype potter for sine store rotsystemer. Noen, som geranier, foretrekker stout, korte potter som holder vannet opp i nærheten av sine grunne røtter. Få en god bok på container hage å bruke som referanse og bla gjennom den på vinterkvelder, planlegger din sommerhage.

•  Kjøpe eller bygge den beste beholdere du har råd. Hold deg unna dekorative potter med mindre du ønsker å investere i en floral presentasjon. Kjøpe whiskytønner eller bygge en og en halv til to meter dype bokser. Du kan sette et par pene potter foran dem. Velg beholdere som ikke er for stor til å være i stand til å nå over og rundt når plantene er fullvoksen. Hvis du bygger containere, bruke sedertre, ikke-kjemisk behandlet eller produsert tre for holdbarhet.

•  Velg et sted for din beholder hage der planter vil få timer sollys de trenger hver dag. Med mindre du bor i et område som er utsatt for monsunregn, hjelper det å sette plantene på et sted hvor de kan fange nedbør. Ikke bare gjør denne typen eksponering kutte ned på vanning turer, det bringer noen av de fritt nitrogen i luften under tordenvær inn i beholderen.

•  Gi drenering for plantene dine ved å bore noen hull i bunnen av dine beholdere. For å unngå at jorda vaskes ut, tips plast skåler potter over hullene og legge om en tomme av grus i bunnen av hver container.

•  Bruk en jord blanding anbefales for container hagearbeid. Det finnes en rekke "soilless" mikser og spesielle potting mikser tilgjengelige som i stor grad består av vermikulitt eller kompost materiale som ikke vil kompakt og kveles røtter. Du bør også se etter en blanding som vil beholde vann, slik at eventuelle gjødsel du bruker ikke kjører rett gjennom på verandaen. Viktigst, veier soilless blanding en brøkdel av hva vanlig jord veier. Når du legger til vann, grus og jord til en container, kan du ha en tomat lapp som veier over 50 pounds. Hvis du ønsker flere store containere, må du finne en lys potting blanding.

•  Plant rett og gjødsle ifølge bruksanvisningen. Plante blomster og grønnsaker så nært som retninger tillate, men ikke publikum eller vil du være lugging vann ut hver fjerde time. Bruk en time-release gjødsel når du planter eller en flytende gjødsel, følge veiledningen for potteplanter. Noen gjødsel anbefaler "blad fôring." Hvis du bruker denne metoden, må du huske å gi plantene dine grundige dusjer som du vann i 10 til 14 dager mellom gjødsel applikasjoner.

Tips og advarsler


  • Se opp "følgesvenn planting" informasjon for å hjelpe deg med å utforme hagen din. Ved hjelp av varianter som utfyller hverandre i kulturelle behov øker plantenes yield og holder dem friske og glade.
  • Beholdere gi en måte for eldre eller personer med fysiske begrensninger for å nyte fritids fordelene med hagearbeid.