Hovudside

Hvordan Grow og ta vare på Stemorsblomster

by Walther

Hvordan Grow og ta vare på Stemorsblomster

Perfekt for begynnelsen gartnere, stemorsblomster har også gleden av å erfarne veteraner på grunn av deres overraskende fargekombinasjoner og lange blomstringsperioden. I mange deler av landet, vil stemorsblomster gjemt i blomsterbed tidlig i høst byr på munter farge hele vinteren og fortsatt koken som påskeliljer, nederlandske iris og andre vårløker brast i blomst.

Så tøff og problemfri som de er enkle å vokse, stemorsblomster stige ned fra European Wildflower Johnny-jump-up, "love-in-lediggang" som Oberon bruker å indusere Queen Titania å falle for et esel i Shakespeares "En Midtsommer Nattsdrøm ". Stemorsblomster er blant Ofelias blomster i" Hamlet ".

Også kjent som "urt av treenighet" for sine tri-farget varianter, er stemorsblomst en klassiker i den tradisjonelle cottage garden-Charles Darwin var en viktoriansk entusiast-og vakre, bekymringsløse, langlivede stemorsblomster er like hjemme i den moderne forstads verftet.

Bruksanvisning


•  Planlegg planting for maksimal "stemorsblomst liv", som er tre påfølgende sesonger i mange steder. I den sørlige og sørvest USA, stemorsblomster vokse fra fall gjennom våren; bare intense sommervarmen vil stoppe dem. I nord, stemorsblomster er en sommer favoritt, så stemorsblomst sesongen går fra våren til høsten-godt inn i høst, takket være nye, veldig kaldt-hardføre sorter som kan selv overleve harde vintre. Teknisk en årlig, i mer tempererte områder stemorsblomst blir flerårig.

•  Velg stemorsblomst planter som er stram og tettvokst med mørkegrønne blader. Se etter mange knopper, men blomstrer nettopp startet. Hvis du plante på våren, herde frem dine stemorsblomster: Akklimatisere dem til kalde temperaturer i ca en uke ved å sette dem utenfor i løpet av dagen i et skjermet sted for gradvis lengre perioder. Stemorsblomst planter er hardføre, og hvis herdet av kan de plantes minst en måned før områdets frostfritt dato.

•  Plant stemorsblomster når jordtemperaturen er mellom 45 og 70 grader Fahrenheit for vellykket rot etablering og vekst. Forberede din jord, noe som gjør det smuldrete og løs, ved å grave dypt. Noen gartnere legge til to pounds av 50-50 benmel og blod måltid blanding for hver 50 kvadratmeter med seng. Fjerne ugress og arbeide i mange kompost og glatt jordoverflaten.

Bruk sparkel å grave mindre planting hull for dine stemorsblomster, avstand hvert hull 6 til 10 inches fra hverandre. Legg litt planting mix til hvert hull og bland med jorda. Haugen skytende jordblanding til den ene side ut for hvert hull.

•  pop forsiktig hver plante, en etter en, ut av sin six-pack og plante den umiddelbart, beskytte røttene mot luft. Plante hver enkelt stemorsblomst til samme dybde det var i sin originalemballasje, øste jord i fra tilstøtende haugen for å dekke roten området. Fast jord over roten området ved hjelp av hendene eller sparkel. Vann grundig.

•  Tilsett 2 inches av mulch for å opprettholde jordtemperatur, spare vann og forbedre stemorsblomst blomst. Vann for hånd daglig de første fem dagene, deretter vann regelmessig en gang eller to ganger i uken, eller når jorda er tørr til ca 1 cm dypt. (Vanning systemer fungerer fint med stemorsblomster.) Etter to eller tre uker, vann godt med fisk gjødsel.

•  Prøv nye og uvanlige varianter ved å starte stemorsblomster fra frø. De vokser lett fra frø, men plantene er treg til å modnes, så start frø minst 10 til 12 uker før du planlegger å plante dem utendørs.

Du kan også så frø direkte inn forberedt hagejord. Trykker de små frø inn i overflaten av jordsmonnet og dekke dem med et meget tynt lag av jord, omtrent 1/8 tomme, og fortsette jevnt fuktig.

Tips og advarsler


  • Stemorsblomster blomstrer enda rikere og lenger hvis du knipe av brukt blomst hoder.
  • Polare og Icicle varianter er blant svært kalde hardføre stemorsblomster. Påfør halm mulch før temperaturen faller å beskytte plantene i vinter.
  • Noen stemorsblomster, ofte gule og blå varianter, har en subtil, men slående duft.
  • Stemorsblomster er typisk sykdomsfrie, men snegler og slugs elsker dem. Avskrekke disse skadedyr ved sprinkling kiselgur rundt hver plante. Hjort nyte stemorsblomster også, så unngå å plante dem der hjort kan feiring.