Hovudside

Slik fjerner en Rotted vinduskarm

by Walther

Slik fjerner en Rotted vinduskarm

Når det kommer vann under malingen på fullføringen av en vinduskarm, fører det til at tre til chip, skrelle bort og til slutt råtne hvis nok vann er absorbert. Råtne vinduskarmer kan ikke repareres, og det eneste alternativet er å ta dem ut og installere nye vinduskarmer. Fjerne en råtten vinduskarmen er ikke en altfor tung oppgave, og bør ikke ta mer enn 45 minutter til en time. Å hindre vinduskarmer fra å bli råtten i fremtiden, forsegle dem med en tre maling eller beis og sjekk dem med jevne mellomrom for sprekker og peeling.

Bruksanvisning


•  Riv av de viktigste rammen av vinduskarmen, ved hjelp av klo slutten av hammer. Når du har trukket opp en av kantene, bør du være i stand til å trekke av raden av rammen med fingrene.

•  Fjern alle løse biter av tre trim ved å kile dem ut med brekkjern.

•  Trekk ut noen negler rundt rammen av vinduskarmen med klo slutten av hammer. Du kan også bruke tang til grep tøff-til-rikke negler.

•  Ta ut de resterende vinduskarmen stykker og ramme når det ikke er flere negler innebygd i den. Råtten vinduskarmen skal nå bli fullstendig fjernet, og vinduet er nå klar for montering av det nye vinduskarmen.