Hovudside

Hva Blomster er innfødte til Hawaii?

by Walther

Hva Blomster er innfødte til Hawaii?

USAs nasjonale arboretum definerer en innfødt plante som en som "lever eller vokser naturlig i en bestemt region uten direkte eller indirekte menneskelig inngripen." Hawaii har en rekke blomster som bringer en rekke farger og dufter til øyene. Nitti prosent av innfødte Hawaiian blomstrende planter er ikke funnet noe annet sted i verden, ifølge Amy BH Greenwell Ethnobotanical Garden at Bishop Museum sør for Kona på Big Island of Hawaii.

Fakta


Mange innfødte blomster kan bli funnet i Hawaii, inkludert Argemone, bratsj, Vigna, plumbago, Rumex, Bacoa og boerhavia. Mens noen arter i Hawaii, for eksempel Plumeria, Anthurium, ingefær og fugl av paradis, kanskje ikke strengt anses innfødt til øyene, ble de introdusert så lenge siden de har blitt "naturalisert" og regnes som innfødte av mange mennesker.

Hibiscus


Åtte hibiscus arter er innfødt til Hawaii, og de kommer i en rekke farger. For eksempel, den truede Hibiscus brackenridgei, kjent også av Hawaiian navn, Ma'o hau Hele, har en stor gul blomst med en rødbrun senter og gul staminal kolonne. Gul hibiscus er det offisielle staten blomst Hawaii.

Abutilon


Abutilon menziesii, kjent av Hawaiian navn Ko'oloa Ula, er en truet endemisk blomstrende busk med en hengende rødbrun til rosa blomst og sølvfargede hjerteformede blader. Det kan finnes i de tørre skogene i Lanai, øst Maui og Big Island.

Vitex


Vitex, også kjent av Hawaiian navn kolokolo Kahakai og Pohinahina, er et urfolk viltvoksende busk med små klynger av lilla blomster. Den har også en krydret duft. Vitex blomstrer langs kysten på sandstrender og svaberg.

Canavalia Gaudichaudii


Canavalia, kjent av de vanligste Hawaiian navn 'awikiwiki og puakauhi, er en flerårig vintre med mørke lilla blomster og skinnende grønne blader. Canavalia kan bare bli funnet på øya Oahu. Den vokser i fuktige skogområder og også blant guava trær.

Dodonaea Viscosa


Dodonaea viscosa, kjent av Hawaiian navn 'a'ali'i, er en blomstrende eviggrønn busk med blanke, grønne blader som vokser i alle de viktigste Hawaii. Dodonaea har klynger av små, petal-mindre blomster som er vanligvis rødlig lilla med et snev av gulgrønt. Den vokser vanligvis på 6 til 12 meter høye.