Hovudside

Hvordan Kill Mold og mugg på Latex Paint

by Walther

På bare noen få år, kan skjønnheten i et nytt strøk med husmaling bli ødelagt. Dette er fordi organiske stoffer i maling fungerer som mat for mugg og jordslag. Mineraler (uorganiske forbindelser) blir spor næringsstoffer. Sopp kan frigi organiske syrer som legger til skaden gjort.

Høyere kvalitet maling er formulert med soppmidler for å bekjempe mugg og jordslag; imidlertid over tid, sopp kan likevel begynner å vokse. Ved hjelp av et kommersielt produkt eller en hjemmelaget soppdreper, kan mold og mugg bli stoppet i sine spor.

Bruksanvisning


Hvordan Mold og mugg Grow


•  Lær invasive vekst vaner av sopp, "fienden".

Mugg vokser via sporer å danne mycel. Som røtter, disse mycel trenge maling og kan komme inn i treoverflaten nedenfor. Til den høyeste grad mulig, må soppdreper nå under den umiddelbare overflaten.

•  Forstå hvorfor det beste verktøyet for å utføre jobben ikke kan være den rette.

Kvikksølv preparater (slik som fenyl kvikksølvs forbindelser eller kvikksølvacetat) er utmerkede fungicider; imidlertid, på grunn av helse- og miljømessige hensyn, mindre virksomme stoffer skal velges for bruk i maling, spesielt for innendørs overflater. Kvikksølv kan invadere kroppen gjennom inntak, hud absorpsjon, eller inhalering i spormengder (forårsaker acrodynia, en sjelden sykdom som forårsaker smertefulle armer og ben). Kvikksølv er konsentrert i vev i nervesystemet og i røde blodceller.

Tungmetaller er i stor grad fortrengt av proprietære organiske formuleringer.

•  Oppretthold investeringen din. Jevnlig sjekke malte overflater for å se om mold og mugg fjerning er nødvendig.

Selv om soppmidler blir forsterket i kvalitet latex maling, beskyttelse mot mugg og mugg ikke vare evig. Kjølige, fuktige og skyggefulle steder vil fremskynde vekst av mugg og mugg. Malte overflater vil kreve ekstern applikasjon av rengjøring / soppdrepende midler. Det er proprietære formuleringer (ofte dyre) som kan kjøpes for å fjerne mugg og jordslag, men det er mulig å formulere din egen soppdreper ved hjelp av følgende ingredienser:

1/2 kopp 5% klor
1/4 kopp vaskemiddel
1 gallon vann

Når anvendt, la formuleringen sitte på overflaten i ca 5 minutter før du skyller. Hvis du bruker en power vaskemaskin (for utendørs malte overflater), gjelder ikke for mye press, da dette kan føre til maling til chip eller skrelle.

Tips og advarsler


  • Noen foretrekker å bruke Borax, i stedet for blekemiddel pluss vaskemiddel. Følg sikkerhetsreglene og bruk i en måte som er forenlig med instruksjoner på etiketten.
  • Blande og bruke soppdreper med forsiktighet. Selv klorin er et kjent element for oss alle, i renseprosessen, malte flater vil sannsynligvis trenger sprøyting eller pusse ned. Blekemiddel og vaskemiddel i denne innstillingen blir først og fremst en risiko for øynene. Astmatikere kan ønske å være forsiktig når du bruker blekemiddel.