Hovudside

Hvordan Grow Dill Urter

by Walther

Hvordan Grow Dill Urter

Dill er en hardfør årlig urt innfødt til Middelhavet, samt Sør-Russland. Det har spredt seg til å vokse vilt i store deler av Portugal, Italia, Spania, samt andre land i Sør Europa. Navnet er avledet fra det norrøne ordet "Dilla", som betyr "å lulle". Dette er takket være gassstillende egenskaper av gras, som ofte brukes som en primær ingrediens i gammeldagse løsninger for kolikk. Bladene er fjærlett, frynseliner-lignende strukturer som utvikler små gule blomster på sensommeren og slipp hundrevis av små frø tidlig i høst. Det er mange kulinariske bruksområder for Dill anlegget, noe som gjør det en nyttig og allsidig urt å holde i hagen din.

Bruksanvisning


•  Plant i senvinteren. For å hjelpe planten i voksende så stor som mulig innenfor gitt tid før den kommende høst er det best å vokse Dill innendørs under kontrollerte forhold. Bland en generøs mengde tid utgitt gjødselkorn og en håndfull av perlite i hver av dine potter. Dill er meget uttømmende av jord, som trenger mye næringsstoffer samt en jord som er løs og godt drenering.

•  Legg opp til et dusin Dill frø i hver potte. Skyv frøene om en tomme dypt ned i jorden og vanne dem lett.

•  Plasser pottene under en høy intensitet lampe for åtte timer om dagen. En natrium eller halogenlampe er ideell i motsetning til et lysrør. Dill planter vil spire i ca 10 dager og være opp til seks tommer høye åtte uker etter planting.

•  Vann hver dag for å holde på fuktigheten i jorda. Dill er utsatt for mugg og mugg infeksjoner så sørg for å spraye dem med en passende all-purpose soppdreper månedlig. Som de ernæringsmessige behovene til Dill er så stor, sørg for å bruke noen generiske flytende gjødsel en gang annenhver uke. Du bør være i stand til å ta stiklinger fra dill planter som du trenger dem for matlaging av forsommeren.

•  Høste dill ved forvisning det i slutten av august eller begynnelsen av september. Gjøre dette ganske enkelt ved å ta tak anlegget ved bunnen av stilken og trekke den fra jorden. På denne tiden din Dill planter vil være så stor, men frøene skal ikke ha falt enda.

Tips og advarsler


  • Det er tre materialer som kan høstes fra Dill plante, hver med sine egne kulinariske bruksområder og smaker. De mange hundre Dill frø som blir henlagt i slutten av høsten høstes tidlig og brukt som den viktigste ingrediensen i pickling grønnsaker. Disse frø kan også bli knust i en morter til å slippe sine oljer som har en smak som ligner på karve.
  • Tørket Dill bladene kalles Dill Weed.
  • Frisk Dill blad er en kraftig og pikant urt som brukes til smaken fisk samt borsjtsj og andre supper.