Hovudside

Wild Evening Primrose

by Walther

Wild Evening Primrose

Den ville nattlysolje (Oenothera biennis) er en biennale, urteaktige blomstrende plante innfødt til Nord-Amerika. Denne nydelige luke var blant de første botaniske prøver brakt tilbake til Europa etter tidlige amerikanske kolonister. Elsket for sine mange medisinske fordeler, det fått navnet "Kongens Cure-All."

Identifikasjon


Evening Primrose vokser vilt i hele USA og Europa. Plantene trives i sandholdig jord, ofte vokser i enger og langs veikanter. Sine gule, fire-petaled blomster vises i sommermånedene, utspiller seg i kveld, og trekker seg tilbake i morgen. De er bestøves primært av nattlige møll, selv om deres duftende nektar er også nytes av kolibrier og sommerfugler. Planten er hardfør og shrublike, oppnå en moden høyde på opp til 5 meter og bærer lange, hårete, sitron-duftende blader. Hele Evening Primrose anlegget er spiselig.

Medisinske egenskaper


Olje som presses fra nattlysolje frø inneholder linolsyre og gamma-linolensyre, så vel som oljesyre, palmitinsyre og steriske syrer, campesterol og beta-sitosterol steroider. Denne oljen er effektiv i behandling av en mengde sykdommer inkludert eksem, premenstruelt syndrom, tørre øyne syndrom, og hyperaktivitet hos barn, ifølge Wild Rose College of Natural Healing hjemmeside.

Nattlysolje kan redusere alvorlighetsgraden av effektene av alkoholabstinens. Det kan også hjelpe å utvinne alkoholikere ved å forbedre leverfunksjonen. I tillegg er nattlysolje kreditert med evnen til å senke kolesterolnivået i blodet.

Historisk bruk


Ifølge folklore, Algonquin, Iroquois og Cherokee indianerne laget urtemedisin fra kvelden primroses for å behandle hudsykdommer, pusteproblemer, hodepine og forkjølelsessymptomer.