Hovudside

Hvordan å høste Asparges Seeds

by Walther

Hvordan å høste Asparges Seeds

Asparges planter er dioecious, noe som betyr at hver plante er enten mann eller kvinne. For dem til å reprodusere, må det være minst én mannlig og en kvinnelig asparges anlegg i hagen din tomt. Det er vanskelig å fortelle forskjellen mellom en mannlig og kvinnelig asparges anlegget før de blir kjønnsmodne. Så du må tillate de fleste av plantene for å utvikle seg naturlig - unharvested - frem til sommeren. Dette er når de kvinnelige asparges planter produserer bær som inneholder asparges frø. Når asparges bær blir røde og full, er de klare for innhøsting.

Bruksanvisning


•  Trekk bær og stammen av anlegget for hånd.

•  Plasser fem asparges bær i en sil. Plasser sil over en bolle. Bruk en skje til mos asparges bær inn i mesh. Frøene vil falle gjennom til bollen og det meste av bær mos vil forbli i silen. Hver asparges bær inneholder seks frø. Gjenta til alle de asparges bær er de-seeded.

•  Fyll bolle full av frø med vann. Bland frøene (og noen rømte masse) med fingrene for å skylle dem. Tillate frøene å bosette til bunnen og hell av vannet og noen flytende masse. Gjenta fire ganger eller til frøene er helt fri for masse.

•  Spre asparges frøene ut på en papptallerken tørke i tre til fire dager.

•  Plasser de tørkede frøene i et frø konvolutt eller forseglet glassbeholder. Lagre dem på et kjølig og tørt sted, og de vil være levedyktig i fem år.