Hovudside

Louisiana sitrustrær

by Walther

Louisiana sitrustrær

Flertallet av sitrustrær i Louisiana vokse i de sørlige, kyst deler av staten, hvor temperaturene holde konsekvent varm og luften beholder store mengder fuktighet. Ifølge den regionale Integrated Pest Management (IPM) Centers Information System, av de tre sitrus treslag som bærer søt frukt: mandariner, appelsiner og grapefrukt; bare bestemte sortar - eller underarter - blomstre i Louisiana.

Mandarin Trees


Mandarintrær (Citrus reticulata) typisk nå mellom 15 og 20 meter høy og har slanke grener. Disse grenene støtte skinnende, lanse-formede blader og - i løpet av våren - produserer hvite, duftende blomster. Fruktene av mandarin treet har søt kjøtt, lett-å-peel huden og diameter på mellom 2 og 4 inches. I Louisiana, sitrus frukthage eiere ofte vokse Owari mandarin sorten, som hører til Satsuma gruppe mandarintrær. Som Floridata notater, disse trærne er spesielt motstandsdyktig mot kulde. Den Owari spesielt vokser med sagging grener, som en gråtende-selje, og produserer frukt som er vanligvis stenfrie.

Mandarintrær


Mandarintrær og mandarintrær tilhører samme art, Citrus reticulata. Men mandarin frukt pleier å være gul-oransje, mens mandarin frukt er generelt mørkere, har rødoransje skins. Også, mandarin frukt er søt, mens mandariner har en tendens til tartness. En av de mest vokst mandarintrær i Louisiana er Dancy mandarin. Ifølge Texas A & M University, Dancy oppsto som en frøplante i Tanger, Marokko, og ble brakt til USA i 1867 av reisende. Fruktene av Dancy er spesielt stor og dypt-farget.

Sweet Orange Trees


Ifølge Purdue University, spanjolene brakte søt appelsin (Citrus sinensis) til Mexico i løpet av 1500-tallet, og den franske er trolig ansvarlig for å ha gjennomført de artene opp til Louisiana. I 1872, og de første søte oransje frø kom i Florida, som nå er et viktig knutepunkt for landets oransje industrien. Men få kanskje innse at disse frøene oppsto i New Orleans. Søt appelsintrær kan nå mellom 25 og - med stor alder - 50 meter i høyden og har slanke grener. I dagens Louisiana, to av de mest populære søte oransje sortar er Hamlin - som er svært produktiv og bærer tynn hud, fin-strukturert frukt - og ananas Søt - som er produktiv som Hamlin, men har en litt dårligere kvalitet. Dette er hovedsakelig fordi ananas Søt produserer betydelig mer frø i hver frukt.

Grapefrukt Trees


Grapefrukttreet (Citrus X paradisi) er en naturlig sitrus hybrid som resultat av krysspollinering av en søt appelsin og en pummelo (Citrus maxima), sistnevnte som produserer de største frukter i sitrus familien, ifølge Floridata. Grapefrukt trær kan nå mellom 20 og 50 meter høy og produsere frukt med gulaktig hud og syrlig kjøtt. I Louisiana, Røde Blush - også kjent som Ruby - sorten, som produserer frukt med rødt, steinfrie kjøtt, og Marsh sorten, som produserer frukt med hvit, steinfrie kjøtt, er de mest populære grapefrukt typer.