Hovudside

Hvordan å gjøre en vedlikeholdssjekk på brannslukkere

by Walther

Hvordan å gjøre en vedlikeholdssjekk på brannslukkere

I tilfelle en brann nødsituasjon, må du være fullt forberedt. Ikke å være forberedt kan resultere i alvorlig skade på eiendom, alvorlige skader eller død. Din brannslukningsapparat er et viktig verktøy du har i kampen mot potensielle brannskader og helserisiko. Men det er ikke nok å bare vite hvor brannslukningsapparat er. Du må også gjøre vedlikehold sjekker med jevne mellomrom for å forsikre deg om at brannslukningsapparat er innen rekkevidde og operativ.

Bruksanvisning


•  Sjekk din brannslukningsapparat ofte. Du bør gjøre en vedlikeholdssjekk når du først får det, og hver 30. dag etter det.

•  Fjern eventuelle gjenstander som hindrer banen til brannslukningsapparat. Det bør ikke bli begravd i et skap eller i baksiden av pantry. Din brannslukningsapparat skal være lett synlig og fullt tilgjengelig til enhver tid.

•  Kontroller sikkerhets sel, vedlikehold tag og sabotasje indikatorer på brannslukningsapparat. Disse bør alle være intakt og oppdatert.

•  Plukk opp din brannslukningsapparat. Du bør ha en idé om hva det bør veie fra når du først fikk den. Hvis det føles mye lettere, kan det ikke være full og kanskje må byttes ut.

•  Se over brannslukningsapparatet er skadet, inkludert sprekker, lekkasjer eller en tilstoppet dyse. Noen av disse spørsmålene kan virke inn på brannslukningsapparat opptreden i tilfelle en nødsituasjon.