Hovudside

Slik fjerner Motor Oil Fra Wood

by Walther

Tre er et porøst materiale som absorberer væske. Motorolje, selv om en tykk væske, vil begynne å suge inn i tre like raskt som en hvilken som helst annen væske, men vil være mindre tilbøyelige til å skade treverket jo før det blir oppdaget og renset. Det er viktig å fjerne eventuelle overflateolje først; deretter arbeide på å behandle den gjennomvåt i olje etter at med et avfettingsmiddel. Selv når oljen er renset og behandlet, kan det fortsatt være en varig flekk som er umulig å fjerne.

Bruksanvisning


•  Bruk en myk børste til å rense trevirke i området av oljesølet for å fjerne skitt, støv eller rusk. Du ønsker å fjerne alt som kan føre til at oljen renere å ikke fungere så godt eller utilsiktet skade treverket mens du fjerner olje.

•  Dekk oljesølet med fine, uparfymert klumping-stil kattesand. Kattesand vil fungere som en olje-tørke for å fjerne oljen fra overflaten av treverket, samtidig trekke noen fra trefibrene. La kullet sitte på veden i ca femten minutter; deretter kaste den i søpla. Skrape kullet rest av med en sparkel og tørk av med en ren svamp.

•  Fukt en myk børste med vann og legg et par dråper av fett fjerne flytende oppvaskmiddel på olje. Langsomt arbeide børsten over oljen i et sirkulært mønster for to eller tre minutter, og tillate såpen å arbeide opp til et skum. La såpen opphold på veden i et minutt. Skyll grundig med rent vann.

•  La veden tørke i noen timer. Påfør en flytende avfettingsmiddel og skrubb det inn i treet med børsten. Skrubb på den i noen minutter og skyll. Gjenta prosessen minst to ganger for å bidra til å få avfettingsmiddel å trenge dypt inn i treverket.

•  Skyll avfettingsmiddel fra treet med rent vann. Fukt en svamp og tørk vekk avfettingsmiddel. Skyll svampen ofte å få veden som ren og fri for avfettingsmiddel som du kan. La treverket tørke godt over natten, og sjekke det neste dag for å se om du trenger å trekke seg tilbake.

Tips og advarsler


  • For store olje områder, bruk en kost i stedet for en pensel, til en sprøyte for avfettingsmiddel og en hageslange skyll.
  • Bruk gummihansker når du arbeider med avfettingsmiddel for å unngå langvarig kontakt med huden.