Hovudside

Hvordan Plant Gloxinia

by Walther

Hvordan Plant Gloxinia

Gloxinias er planter som har store trompetformede blomster i farger som spenner fra lilla og blå til rød, hvit og rosa. Gloxinias er spesielt populære i løpet av senvinteren og våren. En enkelt gloxinia anlegg kan produsere mer enn to dusin blomster. Selv gloxinias er egnet for dyrking innendørs, ikke flytte dem utendørs fordi de er svært utsatt for blad og stilk råte sykdommer, ifølge University of Wisconsin Extension.

Bruksanvisning


•  Plasser gloxinia knoller omtrent tre inches til fire inches hverandre i fuktig torvmose i en åpen skuff på våren. Sette den runde ende av knollene ned, og tillater toppen av knollene til å være omtrent en halv tomme under overflaten. Holde temperaturen på 70 grader Fahrenheit og la knollene får indirekte sollys. Vanne knollene bare lett inntil ny vekst vises.

•  Sett hver tuber inn en 4- til 6-tommers anlegget potten etter at de begynner å vise ny vekst i 4-5 uker. Dekk til dreneringshull i bunnen av pottene med flaske caps. Hell en godt drenert jord blanding med like mengder torv mose og sandholdig leirjord inn dine blomsterpotter til jorda er en halv tomme fra toppen. Plante knollene svært grunt, slik at de beste overflatene er utsatt. Tilsett 1 ts. av 0-20-0 gjødsel til jord blanding for hver gallon av jord.

•  Plasser blomsterpotter i en østvendt vindu for å gi dem nok sollys, men ikke for mye direkte sollys, noe som kan brenne bladverket. Ikke la temperaturen dukkert under 65 grader Fahrenheit om natten eller under 75 grader Fahrenheit i løpet av dagen. Også, bekrefter området har høy luftfuktighet sammen med god ventilasjon slik at gloxinias blomstrer i omtrent fire måneder. For å oppnå fuktige forhold, plasserer gloxinias på en vann / grus skuffen.

•  Vann dine gloxinias regelmessig, og ikke la dem tørke ut enda litt. Ikke få vann på bladene, som kan føre til utvikling av soppsykdommer.

•  Gi gloxinias gjødsel regelmessig i løpet av sommeren. Bland 1 ts. av 10-10-10 gjødsel i en gallon av vann og hell blandingen på jorda hver uke. Hold gjødsel mix bort fra plantenes løvverk å unngå kjemisk brenne plantene.

Tips og advarsler


  • Samle en prøve av din gloxinia jord. Ta det til ditt fylke forlengelse kontor for testing for å være sikker på jord pH-nivå, eller nivå av surhet eller basisitet, er 5.5 til 6.5 før planting.