Hovudside

Fire hoveddeler av en blomstrende plante

by Walther

Fire hoveddeler av en blomstrende plante

Blomstrende planter har fire hoveddeler: blader, stengler, røtter og blomster. Blomstrende planter er angiosperms. Deres deler er ofte kategorisert i to systemer: rotsystemet, som forankrer anlegget og absorberer næringsstoffer for å mate anlegget fra vann og mineraler i jorda; og skyte system som gjør det mulig blomstrende planter til å reprodusere og få næringsstoffer gjennom fotosyntesen. De seksuelle reproduktive deler av anlegget omfatter blomsterknopper, blomster, frukt og frø. "De vegetative deler inkluderer blader, røtter, blad knopper, og stammer," ifølge University of Arizona College of Agriculture.

Leaf


Bladene gjør maten for anlegget ved å slå lys, vann og gasser i næringsstoffer gjennom prosessen med fotosyntese, som oppstår når karbondioksid og vann i nærvær av klorofyll og lysenergi blir endret til glukose eller plantesukker. Fotosyntese, absorpsjon av sollys for fremstilling av plante glukose, er en blad hoved- funksjon, slik at bladene utvikler som flate overflater for å skape et bredt område for effektiv absorbsjon av vital sollys. Bladene har åpninger for å tillate vann og luft til å reise inn og ut, årer å bære vann og næringsstoffer i blad og en voksaktig ytre overflaten kalles skjellaget som beskytter bladet.

Stem


Stengelen støtte knopper og blader og er ledningene plantene trenger for å bære vann, mineraler og mat sukker. Stammen tre interne deler er Margen, barken og cambium, med Margen og barken være de viktigste komponentene som er nødvendige for transport av mat, vann og mineraler. Xylem rør transport vann og mineraler, og barken rør transport mat. Cambium er stedet for celledeling og aktiv vekst, som ligger mellom Margen og barken.

"Stengel må ha knopper eller later til stede for å bli klassifisert som stammen vev," ifølge Hage fra grunnen av.

Root


Røtter forankre blomstrende plante i jorda og til andre planter. Røtter absorbere vann og næringsstoffer, og de lagrer sukker og karbohydrater som planten trenger for å vokse. Strukturen og vekstvaner av en plantens røtter påvirke størrelsen og styrken av anlegget, jord sin tilpasningsevne og dens respons på vanning. Ifølge Mary Kroening og David Trinklein ved University of Missouri, "dybde og spredning av røttene er avhengig av de iboende vekstegenskaper av anlegget og tekstur og struktur av jord."

Blomst


Blomsten funksjon er seksuell reproduksjon og frø utvikling. Blomster "duft og farge tiltrekke pollinatorer som er avgjørende for den reproduktive prosessen. Blomstene har fire hoveddeler: begerblad, petals, pollenbærere og carpels.

Begerbladene danner den ytre ringen av blomstens deler og er vanligvis grønne, men noen blomster, for eksempel fuchsia og iris, har fargerike, petal-lignende begerbladene. Neste sirkel av blomster deler er kronbladene. Kronbladene er de showiest deler av blomsten og kan være atskilt, som i kameliaer og roser eller forent, som i petunia og rhododendron. Støvbærer, det mannlige forplantnings delen av blomsten som produserer pollen, består av filamentet, en smal stilk, og på toppen av det, anther, som vanligvis er gul og inneholder pollen, hannelementet som er nødvendig for blomster befruktning. Støvbærere, den kvinnelige reproduktive deler, er i blomst sentrum. Pistil består av en eggstokk med en stengel-lignende rør som kalles stil, stiger opp fra det. På toppen av stilen er stigma, den delen som mottar pollen. Etter pollinering og befruktning, eggstokk er ovules utvikle seg til en blomstrende plante frø.