Hovudside

Fem planter som er god til å klippe

by Walther

Fem planter som er god til å klippe

Blomster forskjønne tunet og hagen, men de også forskjønne huset. Ingenting gjør en bedre midt enn en vase fylt med blomster klippet fra hagen din. Men buketter er ikke bare for spisebordet. Pene blomsterdekorasjoner gnist opp på soverommet, gir liv til stuen, legge interesse til gangen og selv se bra ut på badet. Fem planter som er bra for kapping er liljer, svart-eyed Susans, georginer, lilla coneflowers og gladioluses.

Liljer


Liljer (Lilium) vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner tre til 10. Det er mer enn 80 arter av liljer og hundrevis av sortar som å velge. De kommer i mange forskjellige farger, inkludert magenta, rødt, oransje, gyllen, lys rosa og hvitt. Blooming Tiden varierer, også, med noen liljer blomstrer i midspring, mens andre blomstrer fra sommer til høst. Liljer trenger godt drenert jord endret med organisk materiale som kompost. Noen varianter trenger full sol, åtte timer om dagen eller mer, mens andre kan trives i delvis skygge. Liljer vokse fra 2 til 5 meter høy, slik at de kan lage en spektakulær bukett.

Black-Eyed Susans


En annen høye blomst er den svart-eyed Susan (Rudbeckia hirta). Dette flerårig vokser i USDA anlegget hardførhet soner 2 til 11; det trenger full solen. Black-Eyed Susans vokse til å bli 2-3 meter høy. De er hardføre planter som er motstandsdyktige mot tørke og skader fra sykdom og insekter. Utenfor, de tiltrekker bier og fugler; innsiden, tiltrekke de oppmerksomhet også, med sine gule til rød-oransje blomster med mørke sentre.

Georginer


Georginer (Dahlia spp.) Er ideelle for å kutte fordi jo mer du kutter dem, jo ​​mer de produserer. Også, blomstrer de i lang tid - fra tidlig sommer til høst, da de er mest produktive. De er hardføre i USDA sone 8 til 10. Georginer kan dyrkes i kaldere områder, men du må grave pærene opp i høst og oppbevar dem på et tørt og kjølig sted for vinteren. De blomstrer i full sol eller lett skygge og trenger godt drenert jord. Georginer kommer i ulike størrelser, former og farger. De vokser fra 2 1/2 til 5 1/2 meter høy, og sine blomster varierer fra 2 til 10 inches bred.

Lilla Coneflowers


En annen blomst som produserer flere blomstrer når kuttet er purpursolhatt (Echinacea purpurea), som vokser i USDA sone 4 til 10. Lilla coneflowers vokse i delvis skygge i en rekke av jord; de foretrekker godt drenert jord. Disse staudene vokser fra 1 til 3 meter høye, og sine blomster er 3 inches i diameter. Lilla coneflowers kan ha lilla kronblad, eller de kan være rosa eller lavendel. Sentrene starter oransje og brunt og slå en lilla-svart.

Gladiolus


Gladiolus (Gladiolus x hortulanus) blomster er ideelle for skjæring, med lang stett og flere store blomster. De vokser til å være ca 1 1/2 meter høye med blomster fra 2 til 4 inches bred. De kommer i alle farger unntatt blått. Gladioluses blomstrer fra midtsommer til høsten. De trenger godt drenert jord og foretrekker full sol; selv om de vokse og produsere i delvis skygge, de gjør sitt beste med åtte timer eller mer av solskinn. Gladioluses er hardføre i USDA sone 8 eller varmere klima. I kaldere områder, pærene må graves opp og lagres før den første frosten.