Hovudside

Hvordan ta vare på Dammer

by Walther

Hvordan ta vare på Dammer

Dammer er en attraktiv funksjon i ethvert landskap. Populært med huseiere og landscapers alike, legger de en beroligende element til noen utendørs område. Hvis ikke blir ivaretatt, men kan vannet bli stillestående, stinkende og en yngleplass for insekter. Lære å ta vare på din tenke riktig ved å følge trinnene nedenfor.

Bruksanvisning


Hvordan ta vare på Dammer


•  Sørg for skygge. Dam planter og fisk trives ikke med mindre dammen er godt skyggelagt. I tillegg vil sollys fremme veksten av plankton som vil slå vannet en mørk grønn. Plante skygge busker og trær langs kanten av dammen i tidlig på våren.

•  Endre eller ren dammen filter. Dette bør gjøres tidlig på våren hvert år. Et rent filter vil også i stor grad redusere veksten av alger og ugress. Også på våren, bør du tømme dammen helt og dryss kosher salt på noen alger klamrer seg til overflaten.

•  Test pH-nivået i dammen. Vannet bør være et nøytralt nivå, som er så nær 7,0 som mulig. De fleste fisk og vannplanter vil trives best i dammen vann med en nøytral pH. For å endre nivået, må du legge til en viss mengde kalk eller knust korall, avhengig av tallene du får fra din pH-testing kit.

•  Kontroll insekter. Det er vanskelig å nyte en dam hvis du blir angrepet av svermer av mygg. Legg en mygg tablett til vannet en gang i begynnelsen av sommeren, og så igjen om nødvendig, senere i sommer.

•  Rengjør dammen din med jevne mellomrom. Øse ut blader og rusk med en netto. Beskjære vannplanter i høst, når blomstringen er over. Om vinteren, i kaldt klima, dekke dammen for å beskytte plantene og noen fisk fra frysepunktet.

Tips og advarsler


  • Hvis du bor i et kaldt klima, bør du vurdere å senke vannplanter og bringe dem innendørs, sammen med noen fisk.