Hovudside

Er det ille å kjøre en Air Conditioner uten filter?

by Walther

Er det ille å kjøre en Air Conditioner uten filter?

Kjøre et klimaanlegg uten et filter for en lengre periode kan være svært skadelig for enheten. Filtre handle for å fjerne rusk fra luften på inntakssiden av klimaanlegget, forebygge hår og støv fra å havne fast til air condition finnene og clogging din avløp. Ikke kjør klimaanlegget uten filter, da det kan være skadelig for noen forskjellige mekanismer.

Freon Tubes


En klimaanlegget fungerer ved å trekke inn luft fra hjemmet ditt og blåser den over kobberrør som inneholder freon. Disse rør er gjennomgående våt med kondensat fra luften, på samme måte som en flaske med kaldt vann samler kondens når utelatt i et varmt rom. Blåser ufiltrert luft over disse finnene vil føre til rusk fester seg til kondensat og belegg din ribber. Dette fører til ineffektiv kjøling og kan overtax din air condition-systemet.

Kondensat Drain


Kondensatet som samler seg på freon slangen i din enhet drypper ned i en panne. Dette pan dreneres på utsiden av hjemmet ditt og hjelpemidler i avfukting aspektet av air condition. Disse avløp er ikke ment å håndtere avfall som hår og støv fra hjemmet ditt. Nevneverdig opphopning av avfall vil tette avløp, sikkerhetskopiere vannet og enten turen din enhet for å slå av før avløpet er fast eller forårsake vannskader på loftet.

Rørledninger


Eventuelle rester som ikke blir sittende fast til de freon rør i klimaanlegget vil fortsette ned linjen inn til kanalene som blåser kald luft tilbake i hjemmet ditt. Disse kanalene er ribbet aluminiumsrør, med mange små sprekker for rusk å akkumulere. Som rusk akkumuleres, kan det havna fuktighet og oppmuntre muggvekst, som ikke bare kan være skadelig for din kanaler, men kan være farlig for helsen din.

Luftkvalitet


Kjøre et klimaanlegg uten filter vil, i det minste, redusere inneklima. Som klimaanlegg vekker støv i hjemmet og sykluser luften, vil støv og rusk aldri bosette. Den vil fortsette å bli sugd opp i inntaket, pumpes tilbake ut luftventiler og forbli i suspensjon i luften før du puster den inn eller det tresko din enhet. Kjøre et klimaanlegg uten en ventil er et dårlig valg for inneklima.