Hovudside

Hvordan størrelse svømmebasseng Pump

by Walther

Hvordan størrelse svømmebasseng Pump

Det er viktig å sørge for at et svømmebasseng pumpe er riktig størrelse for et basseng, slik at det kan gi optimal vannstrømmen gjennom filtreringssystem, som resulterer i ren bassengvannet. En pumpe som er for stor har for stor vanngjennomstrømning, som kan overbelaste pumpen som vannet forsøker å presse gjennom filteret for raskt. En pumpe som er for liten tar lengre tid for å bevege vannet gjennom filtreringssystem.

Bruksanvisning


•  Beregn gjennomsnittlig dybde bassenger i alle former. Måle høyden av vannstanden på dypt vann, og den grunne ende av bassenget. Legg disse tallene sammen og dele på to. Bruk dette nummeret for å beregne det totale vannvolumet av bassenget, avhengig av formen.

•  Beregn det totale vannvolumet i en rektangulær eller kvadratisk basseng ved å måle bredden og lengden av bassenget. Multiplisere lengden med bredden av den gjennomsnittlige dybden. Multiplisere produktet med 7,5.

•  Bestem det totale vannvolum fra et rundt basseng ved å måle diameteren til en rundbasseng. Multiplisere diameteren av diameteren på nytt med gjennomsnittlig dybde. Multiplisere produktet med 5,9.

•  For å beregne det totale vannvolumet i en oval basseng, måle diameteren på den korte ende av den ovale og diameteren på den lange ende. Multiplisere den korte enden diameter av den lange enden diameter på gjennomsnittlig dybde. Multipliser det produktet med 5,9.

•  Bestem om du vil slå over vannet i bassenget i åtte eller ti timer ved å drive pumpen. Dele antall liter i bassenget ved denne omsetningen tid. Gjør du det gir de liter per time. Dele dette resultatet med 60, for å få liter per minutt, eller GPM, standard dimensjonering for pool pumper. Dette resultatet er minimum flow rate.

•  Mål avstanden for hver retur linje fra bassenget til pumpen. Inkluder skimmere, bunnavløp og tilbehør avløp eller sugeledninger.

•  Legg til lengden på alle returledninger sammen og dele med antall returledninger. Dette resultatet er i beina på hodet.

•  Mål størrelsen på returlinjer med et målebånd. Maksimal flyt for 2-tommers linjer er 73 GPM. Maksimal flyt for en ½-tommers linjer er 42 GPM.

Tips og advarsler


  • Kontakte produsenten maksimale strømningshastighet, eller maksimal GPM, for øyeblikket er installert filtreringssystem for å være sikker på at pumpen GPM ikke overstiger den maksimale flyte GPM for filtreringssystem.
  • Skriv resultatene av disse beregningene ned og lagre dem med basseng informasjon. På den måten vil disse tallene være tilgjengelige når du trenger dem, og kan raskt oppdateres når tilbehør er lagt til eller fjernet fra svømmebassenget.